Νεοκλασικά της Αθήνας και του Πειραιά

Στέλιος Β. Σκοπελίτης

ISBN: 978-960-521-320-6
408 σελίδες
Τιμή: 46,00

Το βραβευμένο λεύκωμα του φωτογράφου Στέλιου Β. Σκοπελίτη (βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 1976), που αποτυπώνει μοναδικά τη νεοκλασική κληρονομιά της Αθήνας και του Πειραιά, σε νέα έκδοση.

Ιστορίες από μακρινά προάστια

Σων Ταν

Mετάφραση: Aυγή Δαφερέρα
Κατηγορία: Βιβλία για παιδιά και εφήβους
ISBN: 978-960-521-314-5
98 σελίδες
Τιμή: 16,90

O μοναδικός Σων Ταν (Shaun Tan), πολυβραβευμένος Αυστραλός εικονογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, μας αφηγείται καθημερινές ιστορίες από μακρινά προάστια.

Η σφραγίδα του Καραβάτζο

Λουίτζι Ντε Πασκάλις

Μετάφραση: Λούλα Καραγιαννάκη
Ιστορικό μυθιστόρημα
ISBN: 978-960-521-318-3
408 σελίδες
Τιμή: 17,90

Ο σπουδαίος ζωγράφος Καραβάτζο, νεαρός ακόμα, βρέθηκε μπλεγμένος σε μια υπόθεση που τον ακολούθησε σε ολόκληρη τη σύντομη, μα συναρπαστική ζωή του.

Έλρικ 3. Ο Λευκός Λύκος

Ζυλιέν Μπλοντέλ, Ζαν-Λυκ Κανό, Ρόμπιν Ρεχτ, Ζυλιέν Τελό

Μετάφραση: Θωμάς Μαστακούρης
Graphic novel
ISBN: 978-960-521- 319-0
64 σελίδες
Τιμή: 15,40

Η μοναδική μεταφορά του έπους του καταραμένου ήρωα Έλρικ του Μελνιμπονέ σε κόμιξ συνεχίζεται με τον τρίτο τόμο, Ο Λευκός Λύκος. Η σειρά έχει κερδίσει τα εύσημα του συγγραφέα του έργου, Μάικλ Μούρκοκ, ενώ σε αυτόν τον τόμο προλογίζει ο Neil Gaiman.

Daisy Jones & The Six

Τέιλορ Τζένκινς Ριντ

Μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη
ISBN: 978-960-521-321-3
384 σελίδες
Τιμή: 17,50

Στο νέο καθηλωτικό μυθιστόρημά της η Tέιλορ Τζένκινς Ριντ, συγγραφέας του Οι εφτά σύζυγοι της Έβελιν Χιούγκο, αφηγείται με μοναδικό τρόπο την απίστευτη ιστορία του θρυλικού ροκ συγκροτήματος της δεκαετίας του ‘70 Daisy Jones & the Six. Η μοναδική του εκδοτική επιτυχία συνέβαλε στην τηλεοπτική του μεταφορά, σε παραγωγή τής Ρις Γουίδερσπουν.

Ο Δρόμος του Κεραυνού

Βασίλης Κατσικονούρης

Ένα ζεν αστείο για τον χρόνο.
Αν και με τον χρόνο καλό είναι να μην κάνει πλάκα κανείς, συνήθως συμβαίνει το αντίστροφο, και η διαπίστωση είναι πάντα πικρή, σαν σε φιλμ νουάρ.
Είναι, λοιπόν, ο Δρόμος του Κεραυνού ένα ζεν νουάρ μυθιστόρημα για τον χρόνο; Μάλλον για τον χρονισμό καλύτερα. Ο κεντρικός ήρωας γυρεύει το ντίνλο, εκείνο το θαυματουργό σωματίδιο που ορίζει τη σωστή στιγμή για να κάνει κάποιος αυτό που θέλει. Και όταν το βρίσκει, συνειδητοποιεί ότι τελικά δεν ήξερε τι ήθελε.
Τέλος πάντων, θα είναι πάντα περίπλοκη η σχέση του τι θέλει ένας άνθρωπος με το πότε το θέλει, και από κάτι τέτοια γεννήθηκε και η λογοτεχνία, για να τακτοποιεί αυτά τα πράγματα. Με σχετική επιτυχία…
Έτσι γεννήθηκε και Ο Δρόμος του Κεραυνού.
Κάποιοι σπινθήρες, κάποια τρελαμένα αμπέρ από τη ρήξη του συνεχούς ρεύματος πέρα εκεί, στο βάθος αυτού του δρόμου, ενίοτε μπορεί και να μας πετυχαίνουν.