Στο κλιματιζόμενο από δροσερές εικόνες γραφείο ταξιδίων, στο οποίο είχαν καταφύγει οι Δράχου-Χούδρα για να προστατευτούν από τον καύσωνα, έφτασαν αξιόλογα παράπονα από αλλοδαπούς επισκέπτες μετά το τέλος των διακοπών τους. Σταχυολογούνται κάποια δείγματα, στατιστικώς αξιόπιστα, που καταχωρούνται ασχολίαστα εν αναμονή διευκρινίσεων.


1

«Το ηλιοβασίλεμα είχε άλλο χρώμα από αυτό που υποσχόταν η διαφήμισή σας. Πρόκειται για κακέκτυπο;»
«Υπήρχε παντού άμμος στην παραλία. Έπρεπε συνεχώς να καθαρίζουμε. Όταν καθόμασταν σε πέτρες, δεν ήταν όσο αναπαυτικές φαίνονται στις φωτογραφίες στη μπροσούρα σας από το Ηρώδειο. Το ίδιο στο Θέατρο της Επιδαύρου, όπου δεν πήγαμε.»
«Τα παιδιά φοβήθηκαν. Κανείς δεν μας είχε προειδοποιήσει ότι θα υπάρχουν ψάρια στο νερό.»
«Πρέπει να απαγορευτεί η ηλιοθεραπεία χωρίς μαγιό. Ήθελε να χαλαρώσει ο σύζυγός μου, αλλά δεν μπορούσε.»
«Ήταν αηδιαστικό όλες οι ταβέρνες να έχουν τοπική κουζίνα. Τι θα φάνε οι επισκέπτες;»
«Βρήκαμε πολλούς Έλληνες στην Ελλάδα. Κανείς δεν μας είχε πει ότι θα υπήρχαν τόσοι ξένοι.»
«Δεν μπορούν να κλείνουν τα μαγαζιά για μεσημέρι, όταν θέλεις να κάνεις ψώνια.»
«Δεν μπορούν να ανοίγουν τα μαγαζιά το πρωί, όταν δεν θέλεις να κάνεις ψώνια.»

2

«Το διαμέρισμα περιγραφόταν ως πλήρως εξοπλισμένο, αλλά δεν υπήρχε μηχάνημα να τεμαχίζει σφιχτά βραστά αβγά. Αναγκαστήκαμε να βγάλουμε μαχαίρι, αφού τα ξεφλουδίσαμε.»
«Οι δρόμοι είχαν λακκούβες. Δεν μπορούσαμε να διαβάσουμε τον ταξιδιωτικό οδηγό. Χάσαμε πολλά αξιοθέατα από τρύπα σε τρύπα.»
«Επισκέπτες από άλλες χώρες μας είπαν ότι σε λίγες ώρες θα ήταν σπίτι τους. Εμείς πρέπει να είμαστε στο αεροπλάνο όλη την ημέρα. Αυτό είναι άδικο.»
«Ζητήσαμε με τον αρραβωνιαστικό μου δύο κρεβάτια. Μας βάλατε σε δίκλινο. Ποιος θα αναλάβει το μωρό;»
«Κάποια νησιά είναι πολύ κοντά. Γιατί δεν συνέχισε το πούλμαν αντί να πάρουμε πλοίο;»

3

«Μας πήγαν σε ένα κτήριο με αγάλματα. Τα περισσότερα χωρίς χέρια, χωρίς πόδια, χωρίς μύτες. Δεν είχατε στείλει πληροφορίες. Είναι αντίγραφα, είπα στην κόρη μου. Πού είναι τα πραγματικά, ήθελε να μάθει. Σε κάποιο μουσείο, της είπα. Εδώ, τι είναι, ρώτησε.»
«Μου τηλεφώνησε η γυναίκα μου ότι την συνέλαβαν, όταν διαμαρτυρήθηκε για τον θόρυβο. Ζήτησε να έρθει η αστυνομία. Προσπαθώ να τους κάνω να καταλάβουν τι συνέβη, μου είπε, αλλά δεν μπορώ. Είναι όλοι ξένοι.»
«Ο άντρας μου ζήτησε ζεστό καφέ. Του έφεραν καφέ με παγάκια. Τι περιμένετε να συμβεί;»

εν κατακλείδι

«Δεν μας παρηγορεί να λέτε ότι ευτυχώς δεν κλείσαμε ταξίδι σε διαστημικό σταθμό και έτσι, ακόμη και έχοντας πιεί, είναι εύκολο να βρούμε το πάτωμα, γιατί υπάρχει βαρύτητα.»

ζωή χωρίς αντικλείδι

Σε κομψά μπουκαλάκια, που γράφουν Aria ti Mare, θαλασσινό αέρα σε τουρίστες πουλά στην Απουλία Ιταλός φοιτητής. Εξανεμίζονται οι διαδόσεις ότι ο αέρας είναι κοπανιστός.
Δεν του αρέσει να οδηγεί σε κανονικούς δρόμους, εξομολογήθηκε ο ραλίστας Λιούις Χάμιλτον. Δεν αντέχεται αυτό το άγχος, είπε σε δημοσιογράφο, που καθόταν δίπλα του, ενώ οδηγούσε στη Νίκαια της Γαλλίας επιστρέφοντας σπίτι.
Ειδικές εκπτώσεις επέβαλε η κυβέρνηση σε ξενοδοχεία στη νήσο Χαϊνάν, όπου παρέμειναν αποκλεισμένοι λόγω κορωνοϊού περίπου ογδόντα χιλιάδες Κινέζοι τουρίστες.
Γραφείο ταξιδίων προσφέρει τουρ σε κατεστραμμένες πόλεις στην Ουκρανία. Διευκρινίζεται ότι τα πακέτα διαφέρουν από τον λεγόμενο «σκοτεινό τουρισμό», που περιλαμβάνει περιηγήσεις σε μέρη μαζικών θανατώσεων και καταστροφών.
Στο χωριό Στάβλο, με 13 μόνιμους κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2011, στην Ικαρία διοργανώθηκε στις 12 Αυγούστου, ημέρα Παρασκευή, το πρώτο απολύτως φυτοφαγικό (vegan) πανηγύρι.
Ανεβάζουμε τα μπάσα, δήλωσαν οι διοργανωτές του πρώτου ρέιβ πάρτι για κουφούς στο Εδιμβούργο, με φώτα λέιζερ, κουφούς ντι τζέι και περφόρμερς που χρησιμοποιούν βρετανική νοηματική γλώσσα.
«Αυτό το βίντεο θα το παίζουν ξανά και ξανά», δήλωσε Καναδός πολιτικός που κατάπιε μέλισσα κατά τη διάρκεια ομιλίας, η οποία μεταδιδόταν από τοπική τηλεόραση στο Οντάριο.

Η ανέχεια στο επόμενο

Προηγουμένως

Τρέχοντας επιτόπου / Δράχου Χούδρα - Χάρτης (hartismag.gr)