Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι θεατές, έχει ειπωθεί επανειλημμένως πως οι καρέκλες είναι για τους ορθίους. Δεν είναι ορθό να υπάρχουν κενές καρέκλες και ταυτόχρονα να υπάρχουν όρθιοι. Αφενός επειδή οι καρέκλες δεν φεύγουν και αφετέρου επειδή οι όρθιοι θα φύγουν, αδυνατώντας να στέκονται ενώ ο ομιλητής, εν τη ρύμη του λόγου, δεν αντιλαμβάνεται τα όρια της ορθοστασίας, που συμπίπτουν με τον ωροσκόπο της ομιλίας του. Παραμένοντας άδειες οι καρέκλες υπάρχει κίνδυνος να συρθούν επί της επιφανείας του δαπέδου, προκαλώντας θορύβους που καλύπτουν τους ορθίους που σπεύδουν να αποχωρήσουν, ενώ οι μη καθήμενοι σέρνοντας εδώ και εκεί τις καρέκλες εξασφαλίζουν διάδρομο προς την έξοδο, που δεν είναι κλειστή, καθώς μία καρέκλα βρίσκεται εκεί για να μην κλείνει, αποτρέποντας τον πανικό, μόλις ο ομιλητής αρχίσει να κατακεραυνώνει το ακροατήριο των ορθίων, επισημαίνοντας ότι με το να μην κάθονται ορθώνουν ακουστικά και άλλα εμπόδια για τους καθισμένους, στους οποίους ορθώς απευθύνεται και όχι σε ορθίους ενώ καρέκλες παραμένουν κενές, όπως έχει ήδη αναφερθεί.

Για ποιόν λόγο, αγαπητοί συντοπίτες, υπάρχουν όρθιοι, που ορθογραφικά παραπέμπουν σε ορθοσκόπηση ή εξέταση του ορθού εντέρου, ενώ οι καρέκλες είναι κενές;

Απάντηση θα έπρεπε να είχε δοθεί από την επιστήμη, που περί άλλων δαρβινίζει και φροϋντοποιείται ωστόσο, επικαλούμενη τις βλαβερές συνέπειες των πολλών εξηγήσεων, αλλά και των λίγων, καθώς και τα δρομολόγια που ακολουθούν οι Ερινύες έχοντας πάρει στο κυνήγι τον ορθολογισμό, διότι των ορθίων τους λογισμούς βαραίνει ένα συναίσθημα που δεν κάθεται, ενώ τίποτε άλλο δεν είναι η μετριοφροσύνη παρά η τέχνη του να προάγεις τη γοητεία σου παριστάνοντας ότι δεν την έχεις αντιληφθεί. Οι συλλογισμοί και τα αισθήματα αυτά ρυθμίζουν τη ροή των ποταμών, άνω ή κάτω, αρδεύοντας βραδυπορούσες και άρδην καταστάσεις, που στερεύουν ή ξεχειλίζουν κατά το δοκούν, καθυστερώντας και επισπεύδοντας την κίνηση των κορμών των δέντρων, από τους οποίους εν τέλει, παρά τις νεροποντές, το ψιλόβροχο, τις καταιγίδες και τις ξηρασίες, ξυλουργούνται και οι εν λόγω καρέκλες, εφόσον δεν πρόκειται για πλαστικές κατασκευές ή απευκταία για την έδρα καθίσματα από κάποιο ακαθόριστο υλικό. Ας μην επεκταθούμε όμως σε καθέκαστα που τον καθένα μπορεί να απασχολούν στο καθιστικό του.

Αγαπητοί ακροατές, παρακαλείσθε όπως οπισθοδρομώντας από εμπρός προς τα πίσω επεκταθείτε στις κενές καρέκλες, συγκαλύπτοντας την ακατάπαυστη ροή συναισθημάτων και συσκέψεων μέχρι αφυγράνσεως, εν μέσω της οποίας στεγνώνουν πρωτότυπα πειράματα, ενώ καθήμενος ο βίος αναπολεί τη ζωή που στέκει όρθια, με ορθοστάτες την αθανασία και τον θάνατο. Έχοντας όλοι καθήσει, ας σηκωθούμε από τις καρέκλες για να κρατήσουμε ορθώς ενός λεπτού σιγή για το τέλος του έτους.

Κανένα πλάσμα να μη ζήσει αυτό που δεν έζησε το πλάσμα αυτό. Σπάραζε η καρδιά μου – είπε η μητέρα της, πετώντας στα σκουπίδια την πίτσα – βλέποντας τριών ετών παιδί να κάθεται και να τρώει μόνο του ένα κομμάτι πίτσα, σε ένα τραπέζι με 27 θέσεις, στον χώρο που είχε διακοσμηθεί για το παιδικό πάρτι. Επτά από τις οικογένειες, που είχαν ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση, άλλαξαν γνώμη το πρωί της ίδιας ημέρας, ενώ οι υπόλοιπες δεν ειδοποίησαν καν ότι δεν θα έρθουν. Ούτε τηλεφωνήματα για ευχές δεν έγιναν, έστω και αν χωρίς ορθίους δικαιολογούνται οι κενές καρέκλες. Καλές γιορτές.

Η ενοχή έπεται


Προηγουμένως

Τρέχοντας επιτόπου / Δράχου Χούδρα - Χάρτης (hartismag.gr)

Παράπονα που μας περιήλθαν / Δράχου Χούδρα - Χάρτης (hartismag.gr)

Πώς περπατά η νύχτα (συμβουλές) / Δράχου Χούδρα - Χάρτης (hartismag.gr)

Ατυχή συμβάντα και θεραπείες / Δράχου Χούδρα - Χάρτης (hartismag.gr)