Εφόσον έχετε ποδοκίνητο ή ηλεκτροκίνητο ποδήλατο με σχάρα και κόρνα, δεν χρειάζεται να έχετε άδεια οδήγησης, απαιτείται όμως άδεια για να κορνάρετε, η οποία εκδίδεται, σύμφωνα με τον νόμο, μετά την υποβολή σχετικής αίτησης προς τις αρμόδιες αρχές. Έως την έκδοση της άδειας, έχετε το δικαίωμα να κορνάρετε μεταβαίνοντες σε διάφορες υπηρεσίες, με απλή επίδειξη του αριθμού κατάθεσης της αίτησής σας, ώστε να μην παραμένει άπραγη η κόρνα και χάνει την αξία της. Σε αυτή την περίπτωση, η σχάρα στο ποδήλατο είναι άχρηστη, αφού δεν κορνάρει, αλλά συμβάλλει στο design (ή την αποσημείωση) του ποδηλάτου. Στη σχάρα άλλωστε μπορείτε να δέσετε την κόρνα, για να μην οδηγηθείτε σε κατάχρησή της.
Αν δεν έχετε σταθμεύσει το ποδήλατο λόγω κακοκαιρίας, ώστε αβρόχοις ή όχι ποσί να διασχίσετε τους δρόμους της πόλης για υποθέσεις φορολογικές, σπεύδοντας επιπλέον να εξοφλήσετε λογαριασμούς τηλεφώνου, ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, ύδρευσης και αποχέτευσης, αλλά και κοινόχρηστα και πρόστιμα, ή να παραλάβετε συστημένες επιστολές για δικαστικές και άλλες υποθέσεις, προκειμένου να προλάβετε να ανταποκριθείτε σε αυτές τις υποχρεώσεις προ φαγητού, η κόρνα του ποδηλάτου χρειάζεται για να ανοίγετε πέρασμα στο πλήθος, με σκοπό να φτάσετε το ταχύτερο στον προορισμό σας και να σταθείτε στην ουρά, με το στόμα πλέον κορνάροντας, όπως όλοι όσοι αναμένουν ότι πριν αλέκτορα φωνήσαι θα εξυπηρετηθούν από αρμοδίους υπαλλήλους.
Το ζήτημα είναι να έχετε διαλέξει κόρνα που να διαφέρει από τις κοινές πόρνες των κοδηλάτων, προκειμένου να δοθεί προσοχή στην περίπτωσή σας και να εξασφαλίσετε προτεραιότητα έναντι εκείνων που επίσης περιμένουν. Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι κόρνα με ήχο μπουρού αναχωρούντος πλοίου, για Μήλο, Αχλάδι, Άγιο Κήρυκο, Άγιο Παντελεήμονα, Καρλόβασι, Κάρλοβι-Βάρι, Βαθύ, Ρηχό, Γαύρο και Γαύδο, διασφαλίζει προτεραιότητα, επειδή οι επιβάτες έχουν ήδη επιβιβαστεί. Η κόρνα νταλίκας εξυπηρετεί εξίσου, εφόσον το φορτηγό μεταφέρει φορτίο πολυτονικό και τα ντεσιμπέλ αντιστοιχούν στο τετράγωνο της υποτεινούσης, το οποίο ισούται με το άθροισμα των δύο καθέτων πλευρών του οχήματος.
Εν πάση περιπτώσει, υπάρχουν εξειδικευμένα κορναρίσματα, όπως το κορν-μπιφ, όταν πατάτε κόρνα δηλαδή για να αδειάσουν τον δρόμο βοοειδή, ή τα κόρνερ, κορναρίσματα στις γωνίες της στρογγυλής κίνησης, ενώ γλυκόηχα νιαουρίσματα τύπου κορνέ συνδυάζονται με έκλυση από τους καταβρεκτήρες σαντιγί, ενός υλικού σαν τη γη, αλλά προς το λευκό. Πρωινές ώρες φουσκώνει και ανθίζει το κορν-φλάουρ. Ασφαλώς η κόρνα είναι κέρας που φέρνει σε πέρας το τέρας της οδήγησης. Σε σχήμα κέρατος, η κορνέτα θεωρείται κατάλληλη για εμβατήρια των κερατωμένων. Γι’ αυτό σε γάμους ομαδικά κορνάρουν τα οχήματα της γαμήλιας πομπής. Όλα αυτά μαζί προκαλούν σύννεφο ήχων, έναν κορνιαχτό για τους νεότερους, που γίνεται κονιορτός στις εορτές, όταν σεινάμενοι κορνάμενοι οι εποχούμενοι ως κορωνίδα πτυχίων ηχοποιητικά κορνιζώνουν όσα επί τροχών μέσω της εταιρείας Κλάξον έχουν να πουν.
Αν, παρ' όλα αυτά, έχετε άδεια οδήγησης ΙΕΚ (ιδιωτικής επιβατικής κίνησης), η οποία δεν πρέπει να συγχέεται με την άδεια φορτηγού ωφελίμου φορτίου σαράντα τόνων, δεν χρειάζεται να έχετε αυτοκίνητο. Αν όμως συμβαίνει να έχετε όχημα, η άδεια οδήγησης ΙΕΚ δεν ισχύει, εφόσον δεν έχετε εξοφλήσει τα τέλη κυκλοφορίας για το τρέχον έτος και για όλα τα προηγούμενα έτη κυκλοφορίας, αρχής γενομένης από Γενέσεως Κόσμου. Ωστόσο, η χρήση του αυτοκινήτου συνεπάγεται ότι δεν θα φτάσετε προ φαγητού στην Εφορία, στις Τράπεζες, στο Νεκροταφείο, στο Δημαρχείο, στα Δικαστήρια, στο Αποχωρητήριο, λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης. Η δυσκοιλία έχει αναγνωριστεί από αρμόδια όργανα που, προκειμένου να προλάβετε να φάτε, προσφέρουν παρατάσεις εξόφλησης των υποχρεώσεων, ενώ η Δικαιοσύνη παρέχει αναβολές ακροαματικής διαδικασίας, εισπράττοντας αναβαλώσιμον 30 ευρώ κατ’ ελάχιστον και προσδιορίζοντας νέα δικάσιμο την επόμενη Πρωτομαγιά, η οποία δεν είναι αργία, αλλά απεργία, που βολές και παραβολές απεργάζεται.
Συγκρίνοντας το δίτροχο ποδήλατο με το τετράτροχο αυτοκίνητο, παρατηρούμε ότι ο αριθμός 2 δεν έχει σχέση με τον αριθμό 4, όχι επειδή 2 και 2 κάνουν 4, αλλά επειδή το τετράγωνο του 2 ισούται με το 4, το οποίο διαιρείται με το 1, το 2 και το 4, δίνοντας αντιστοίχως τα εξής γινόμενα: 4, 2 και 1, πράγμα που σημαίνει ότι με άδεια οδήγησης ΙΕΚ πηγαίνεις μπροστά και άλλο τόσο πίσω, οπότε το αυτοκίνητο μένει ακίνητο και δεν υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσει ατύχημα, δυστύχημα, κωλοτούμπα, πλαγιομετωπική σύγκρουση ή κάψιμο φλάντζας, καθιστώντας άχρηστη την κόρνα, που είναι προτιμότερο, όπως έχει ειπωθεί, να την έχετε στο ποδήλατό σας ή τουλάχιστον δεμένη στη σχάρα του.

Στο θέμα δεν θα επανέλθουμε, δεδομένου ότι έχουμε εξαντληθεί κορνάροντας.

εις το επανακούειν


Προηγουμένως
________________________

Τρέχοντας επιτόπου / Δράχου Χούδρα - Χάρτης (hartismag.gr)
Παράπονα που μας περιήλθαν / Δράχου Χούδρα - Χάρτης (hartismag.gr)
Πώς περπατά η νύχτα (συμβουλές) / Δράχου Χούδρα - Χάρτης (hartismag.gr)
Ατυχή συμβάντα και θεραπείες / Δράχου Χούδρα - Χάρτης (hartismag.gr)
Oρθώς: ενός λεπτού σιγή / Δράχου Χούδρα - Χάρτης (hartismag.gr)
Εγκιβωτισμοί (από Κιβωτό σε Κιβωτό) / Δράχου Χούδρα - Χάρτης (hartismag.gr)
Μη φάτε πόρτα, εκτός αν επιμένετε / Δράχου Χούδρα - Χάρτης (hartismag.gr)