Περικλής

Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

{Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης}

Μια θαυμαστή περιπέτεια με την υπογραφή Σαίξπηρ. Ένα από τα δημοφιλέστερα, στην εποχή του, έργα του ελισαβετιανού βάρδου, καρπός της ωριμότητας του, σε μετάφραση Δ. Καψάλη.

Η Αγριόπαπια

Ερρίκος Ίψεν

{Μετάφραση: Ήρκος Αποστολίδης}

Το δημοφιλέστατο έργο του Ίψεν σε νέα μετάφραση, πλαισιωμένη με εκτεταμένα σχόλια, συνεχίζει τη σειρά των Απάντων του μεγάλου Νορβηγού δραματουργού.

Η Έρημη Γη

T.S. Eliot

{Μετάφραση: Συμεών Σταμπουλού}

Το 1922 ο Τ.Σ. Έλιοτ δημοσίευσε το πιο πολυσυζητημένο, ίσως, ποίημα του 20ού αιώνα. «Από τις σπουδαιότερες δέκα εννέα σελίδες που γράφτηκαν ποτέ στην αγγλική γλώσσα», έκρινε ο Έζρα Πάουντ.

Σονέτα

Μιχαήλ Άγγελος

{Μετάφραση: Αιμιλία Εμμανουήλ}

«Αγάπα, ή κάλλιο κάψου από του πόθου τη φωτιά»: με το ίδιο πάθος που ζωγράφισε την Καπέλα Σιστίνα και την ευαισθησία που μας χάρισε την Πιετά ο μέγιστος καλλιτέχνης της Αναγέννησης κάνει τη ζωή του φλογερά σονέτα.

Οι Περιπέτειες του Ρόντερικ Ράντομ

Tobias George Smollett

{Μετάφραση: Ρένα Χατχούτ}

Παιδί Σκωτσέζου ευγενούς και μητέρας κατώτερης κοινωνικής τάξης, ο Ρόντερικ Ράντομ περιπλανιέται σε στεριά και θάλασσα σ'ένα ταξίδι ανακάλυψης του κόσμου και του εαυτού του. Εριστικός, αλλά συνάμα τρυφερός, καβγαδίζει, μπεκροπίνει και ερωτεύεται. Μια ξεκαρδιστική σάτιρα για την υποκρισία του 18ου αιώνα αλλά και κάθε εποχής.

Περίγραμμα

Rachel Cusk

{μτφρ: Αθηνά Δημητριάδου}

Το Περίγραμμα είναι το πρώτο βιβλίο της περίφημης μυθιστορηματικής τριλογίας της Rachel Cusk, που, σύμφωνα με την Guardian, «δεσπόζει ως εμβληματικό έργο της σύγχρονης αγγλικής λογοτεχνίας».

Ο Γαλατάς {Βραβείο Booker 2018}

Anna Burns

{μτφρ: Μαρία Αγγελίδου}

Σε μια ανώνυμη πόλη με κατοίκους χωρίς ονόματα, σε μια κοινωνία που τη σκεπάζει η σκιά της βίας και η τρομοκρατία διαποτίζει κάθε ορατή και αθέατη πτυχή του δημόσιου βίου, ένα δεκαοχτάχρονο κορίτσι προσπαθεί να κρατήσει την προσωπική του ελευθερία. Ώσπου, ο επονομαζόμενος «Γαλατάς», ένας από τους ηγέτες ισχυρής παραστρατιωτικής οργάνωσης, γίνεται η σκιά της.

Το Τραγούδι της Σάλπιγγας και άλλα διηγήματα

Wallace Stegner

{μτφρ: Γιάννης Παλαβός}

Τα χαμηλόφωνα διηγήματα του Wallace Stegner (1909-1993), του «πρύτανη των συγγραφέων της Δύσης» παρουσιάζουν κρυφές πλευρές της πολυδιάστατης αμερικανικής ενδοχώρας. Οι ήρωές του, αναθρεμμένοι, όπως ο ίδιος, σ’ ένα σκληρό περιβάλλον, αναζητούν σε όλη τους τη ζωή την αλληλεγγύη, τη γενναιοδωρία και τη συγχώρεση.