Οι Εκατόν Είκοσι Ημέρες των Σοδόμων

Marquis De Sade


Το πιο βέβηλο και προκλητικό βιβλίο που γράφτηκε ποτέ σε νέα ελληνική μετάφραση, 120 χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση! Ένας αριστοκράτης, ένας επίσκοπος, ένας δικαστικής και ένας δημοσιώνης αποσύρονται σε έναν απομονωμένο πύργο κάπου στη Γαλλία και αναζητούν, με κάθε τρόπο, την απόλυτη σεξουαλική ικανοποίηση.

Πώς να αγαπάς την κόρη σου

Hila Blum


Μέσα από τις αναμνήσεις της ηρωίδας η Χιλά Μπλουμ (γενν. Ιερουσαλήμ, 1969) εμβαθύνει σε μια από τις πιο περίπλοκες σχέσεις, τη σχέση μητέρας και κόρης.
«Ένα σπουδαίο μυθιστόρημα, ένα ψυχολογικό ταξίδι με πολύ σασπένς, που ερευνά ένα μεγάλο μυστήριο: ότι ακόμα και η πιο αγνή μητρική αγάπη μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες» (The New York Times).

Ένα Θηρίο στον Παράδεισο

Cécile Coulon


«Μια ιστορία έρωτα και τρέλας» (Le Monde), με πρωταγωνίστριες σημερινές γυναίκες της υπαίθρου. Από τις πιο ελπιδοφόρες φωνές της σύγχρονης γαλλικής λογοτεχνίας, η Σεσίλ Κουλόν (γενν. 1990) εξέδωσε το πρώτο της μυθιστόρημα σε ηλικία μόλις δεκαέξι ετών και από τότε έχει λάβει πολλές λογοτεχνικές διακρίσεις. Το Ένα θηρίο στον Παράδεισο κέρδισε το λογοτεχνικό βραβείο της εφημερίδας Le Monde.

Οι Κράχτες

Cara Hoffman


Αθήνα, 1988: Ένα ζευγάρι Άγγλων, ο μαύρος ποιητής και μποξέρ Μάιλο και ο λευκός αλκοολικός Τζάσπερς, για να εξασφαλίσουν δωρεάν διαμονή σ᾽ ένα φθηνό ξενοδοχείο κοντά στον σταθμό Λαρίσης και λίγα χρήματα για τα ποτά τους, κάνουν τους κράχτες με στόχο να προσελκύσουν τουρίστες στο ξενοδοχείο. Η γνωριμία τους με την Αμερικανίδα Μπράιντι θα αλλάξει τη ζωή και των τριών για πάντα.

Αιματοβαμμένος Μεσημβρινός

Cormac McCarthy


'Η το δειλινό κοκκίνισμα στη Δύση

Το έπος της αμερικανικής λογοτεχνίας σε νέα μετάφραση!
«Το τρομακτικότερο μυθιστόρημα του 20ού αιώνα». David Foster Wallace
«Κανείς άλλος Αμερικανός μυθιστοριογράφος δεν μας έχει δώσει ένα τόσο δυνατό και αλησμόνητο βιβλίο όσο τον Αιματοβαμμένο Mεσημβρινό». Harold Bloom

Αμηχανία

Richard Powers


Μετά τον ξαφνικό θάνατο της γυναίκας του, ένας αστροβιολόγος αφοσιώνεται στον εννιάχρονο γιο του, ένα παιδί στο φάσμα του αυτισμού, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την καριέρα του.
«Μια βαθιά συγκινητική ιστορία». The Guardian
«Κατακτά το μυαλό και την καρδιά του αναγνώστη». The Economist

Νέκυια

Άλμπερτ Ντίτεριχ


Συμβολή στη ερμηνεία της "Αποκάλυψης" του Πέτρου

Πού πάει η ψυχή όταν πεθαίνεις; Τι λέει ο Πλάτων, ο Εμπεδοκλής, ο Ορφέας, ο Πίνδαρος; Ο κορυφαίος Γερμανός κλασικός φιλόλογος και θρησκειολόγος Άλμπερτ Ντίτεριχ μελετά από τα ομηρικά έπη έως κείμενα της ύστερης αρχαιότητας, και παραθέτει χαρακτηρίστηκα αποσπάσματα αποδεικνύοντας το πόσο έχουν επηρεάσει τις, συχνά πολύ διαφορετικές, απόψεις των πρώτων χριστιανών.

Τη ζωή μου, ομολογώ, την έζησα

Pablo Neruda


Απομνημονεύματα

Ο μεγάλος Χιλιανός ποιητής (Νόμπελ Λογοτεχνίας 1971) διηγείται τον εντυπωσιακό και περιπετειώδη βίο του. Ξεκινά από τα παιδικά του χρόνια, σε ένα μικρό απομονωμένο χωριό της Χιλής και μας ταξιδεύει σε όλη την αμερικανική ήπειρο, στη Γαλλία τις παραμονές του Β΄ Παγκοσμίου και τη δεκαετία του 1960-70, στην ΕΣΣΔ του Στάλιν, στην Κίνα του Μάο, στην Ινδία, στην Κεϋλάνη, στην Ισπανία και πολλές άλλες χώρες. Περιγράφει πώς βίωσε σημαντικά διεθνή γεγονότα και μοιράζεται μαζί μας τις αναμνήσεις του από κορυφαίους λογοτέχνες, καλλιτέχνες, πολιτικούς.

Επανάσταση για τη Ζωή

Eva von Redecker


Φιλοσοφία των νέων μορφών διαμαρτυρίας

Οι εποχές κρίσης πυροδοτούν αντίστοιχα κινήματα διαμαρτυρίας. Σήμερα κινήματα όπως τα Black Lives Matter, Fridays for Future και NiUnaMenos παλεύουν σε παγκόσμιο επίπεδο ενάντια στον ρατσισμό, στην κλιματική καταστροφή και στη βία κατά των γυναικών. Όσο διαφορετικές κι αν φαίνονται μεταξύ τους, αυτές οι δυνάμεις αντίστασης έχουν έναν κοινό σκοπό: τη διάσωση της ζωής

Περί Γυναικών

Susan Sontag


Η Σούζαν Σόνταγκ δεν υπήρξε μονάχα μια από τις πιο πρωτότυπες και επιδραστικές φωνές των αμερικανικών γραμμάτων, αλλά και μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες του εικοστού αιώνα. Στον ανά χείρας τόμο συγκεντρώνονται για πρώτη φορά ορισμένα από τα πιο διεισδυτικά της άρθρα και δοκίμια, κείμενα παθιασμένα και αιρετικά, για τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη γυναίκα.