Αυτοβιογραφία

Κώστας Γαβράς

{μτφρ: Ωρίων Αρκομάνης}

Τα παρασκήνια του διεθνούς κινηματογράφου, τα σημαντικότερα παγκόσμια γεγονότα των τελευταίων 60 ετών, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς και ηγέτες που έμειναν στην ιστορία με τη ματιά του διασημότερου Έλληνα σκηνοθέτη. Μια ζωή σαν κινηματογραφική ταινία.

Διαβάστε ένα απόσπασμα.

Τι ήξερε η Μέιζι

Henry James

{μτφρ: Σώτη Τριανταφύλλου}

Ο κόσμος των «ενηλίκων» με τη ματιά ενός μικρού κοριτσιού που βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης των χωρισμένων γονιών του. Ένα εντυπωσιακά σύγχρονο μυθιστόρημα γραμμένο το 1897.

Διαβάστε ένα απόσπασμα.

Η Μοντέστ Μινιόν

Honoré de Balzac

{μτφρ: Έφη Κορομηλά}

Μια ερωτική περιπέτεια, με πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία, που δίνει την ευκαιρία στον μεγάλο Γάλλο συγγραφέα να μιλήσει για τη λογοτεχνία και τους λογοτέχνες.

Διαβάστε ένα απόσπασμα.

Το όνειρο της Κόκκινης Κάμαρας

Tsao Hsueh-chin

{μτφρ: Έλλη Λαμπρίδου}

Η άνοδος και η πτώση μιας πολυμελούς αριστοκρατικής οικογένειας με επίκεντρο μια δραματική ερωτική ιστορία. Ένα ταξίδι στην αυτοκρατορική Κίνα και τον πολιτισμό της μέσα από το σημαντικότερο και δημοφιλέστερο μυθιστόρημα ολόκληρης της κινεζικής λογοτεχνίας, με την υπογραφή του μεγάλου Τσάο Χσούε-τσίν.

Διαβάστε ένα απόσπασμα.

Η Κωμωδία των Παρεξηγήσεων

Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

{μτφρ: Διονύσης Καψάλης}

Το αριστοτέχνημα της κωμικής φαντασίας του Σαίξπηρ σε μετάφραση του ποιητή Διονύση Καψάλη. Δύο ζεύγη διδύμων, δύο έμποροι και δύο υπηρέτες, παγιδευμένοι στον μεταφυσικό ιστό της ομοιότητας, εμπλέκονται στη μια πλάνη μετά την άλλη.

Διαβάστε ένα απόσπασμα.

Ο Μέγας Αλέξανδρος των Βυζαντινών

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ

Μιλάει η Παλαιά Διαθήκη για τον Μεγαλέξανδρο; Πώς φαντάζονταν τον μεγάλο Μακεδόνα στρατηλάτη οι Βυζαντινοί; Ποιες ιστορίες για αυτόν μας έμαθαν; Ποιο μυστικό κρύβει ο βασιλικός τάφος στη Βεργίνα; Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ ξέρει πώς να μας διηγηθεί μια σπουδαία χιλιόχρονη ιστορία σε ένα μικρό βιβλίο.

Διαβάστε ένα απόσπασμα.

Τα Άνθη του Κακού

Charles Baudelaire

{μτφρ: Γιώργος Κεντρωτής}

Τα ωραιότερα άνθη φυτρώνουν στον βούρκο της λαγνείας, των χαμαιτυπείων και του ανθρώπινου πόνου. Ύμνοι στον Σατανά γεννούν τη «θρησκεία» της νέας εποχής. Το λεσβιακό πάθος αναπνέει σε στίχους του 19ου αιώνα. Κάρολος Μπωντλαίρ: το πρότυπο των καταραμένων ποιητών.

Διαβάστε ένα απόσπασμα.

Βιβλίο της Ανησυχίας (τόμος Α')

Fernando Pessoa

{μτφρ: Μαρία Παπαδήμα}

Αυτοβιογραφία χωρίς γεγονότα, αποσπασματική, ημιτελής, όπου η παραίτηση είναι ο μόνος τρόπος δράσης και η ασυνειδησία η βάση της ζωής: "Αν η καρδιά μπορούσε να σκεφτεί, θα σταματούσε". Δεν είναι μυθιστόρημα, ούτε ημερολόγιο, ούτε σημειωματάριο. Είναι το Βιβλίο της Ανησυχίας του Fernando Pessoa, ένα από τα σημαντικότερα κείμενα όλων των εποχών.

Διαβάστε ένα απόσπασμα.