Οι Μεταφορές του Βασιλιά

Joshua Cohen

Μετάφραση: Παναγιώτης Κεχαγιάς

Δύο νεαροί Ισραηλινοί, με στρατιωτική θητεία στη Γάζα, φτάνουν το 2015 στη Νέα Υόρκη. Στη νέα τους δουλειά αναλαμβάνουν να κάνουν ουσιαστικά ό,τι έκαναν στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη: να διώχνουν από τα σπίτια τους ενοικιαστές που τους έχει γίνει έξωση. Πούλιτζερ πεζογραφίας 2022.

Η Γυναίκα του Επάνω Ορόφου

Claire Messud

Η ιστορία μιας γυναίκας που αναγεννήθηκε και προδόθηκε από τον πόθο της για μια διαφορετική ζωή. Στη λίστα των μπεστ σέλερ των New York Times για εβδομάδες, «μια εξαιρετικά ειλικρινής αφήγηση, ένα ψυχολογικό θρίλερ που σε καθηλώνει» (The Washington Post).

Το Άλλο Όνομα, Επταλογία I-II

Jon Fosse

Μετάφραση: Σωτήρης Σουλιώτης

«Ένα μνημειώδες έργο» (The Guardian) από τον «μεγαλύτερο σύγχρονο Ευρωπαίο συγγραφέα» (Karl Ove Knausgaard).

Δεν ήμουν πια Άνθρωπος

Osamu Dazai

Μετάφραση: Στέλιος Παπαλεξανδρόπουλος

H τραγικότητα της ύπαρξης, μέσα από τη συγκεκριμένη πορεία ενός ανθρώπου, υπερβαίνει οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί αδυναμία. Tο αριστούργημα του Οσάμου Νταζάι (1909-1948) και διαχρονικά το δεύτερο μυθιστόρημα σε πωλήσεις στην Ιαπωνία.

Το Μυθιστόρημα της Φεράρας

Giorgio Bassani

(2 τόμοι)

Μετάφραση: Γιώργος Κεντρωτής

Για πρώτη φορά στα ελληνικά ολόκληρο το μνημειώδες έργο του κορυφαίου Ιταλού λογοτέχνη. Με φόντο τη Φεράρα και με επίκεντρο την εβραϊκή κοινότητά της, στην οποία ανήκε, ο μεγάλος συγγραφέας φτιάχνει ένα πανόραμα της Ιταλίας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όσο περιμένεις να συμβεί

Γιάννης Τσίρμπας

Δεκατρία διηγήματα γραμμένα σε πρώτο πρόσωπο, μονόλογοι, διάλογοι, αφηγήσεις, εξομολογήσεις, αποσπάσματα ημερολογίου, ζωντανεύουν, μέσα από απολύτως ρεαλιστικές περιγραφές αλλά με πολύ υποβλητικό τρόπο, μικρές αλλά συναισθηματικά σημαντικές, σκηνές του καθημερινού μας βίου.

Επανάσταση και Εξέγερση στη Μέση Ανατολή

Σωτήρης Ρούσσος

Τα δύο μεγάλα επαναστατικά γεγονότα άλλαξαν τη μορφή της Μέσης Ανατολής: η Μεγάλη Αραβική Εξέγερση στην Παλαιστίνη (1936-1939) και η Ισλαμική Επανάσταση στο Ιράν (1979).

Η Ελλάδα από τη Χούντα στην Κρίση. Η κουλτούρα της Μεταπολίτευσης

Δημήτρης Τζιόβας

Μετάφραση: Ζωή Μπέλλα, Γιάννης Στάμος

Η πολιτιστική ιστορία της Μεταπολίτευσης. Ο πρόσφατα βραβευμένος με το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ αναλύει τις κοινωνικοπολιτισμικές τάσεις στα χρόνια από την πτώση της χούντας μέχρι την οικονομική κρίση.

Απολογία Σωκράτους και Δίκη

Πλάτων

Μετάφραση: Στάντης Αποστολίδης

Μια μοναδική ευκαιρία προσπέλασης της αρχαίας πηγής, με παράλληλη νεοελληνική απόδοση, αναλυτικά σχόλια για την κατανόηση των ύψιστων φιλοσοφικών νοημάτων που αποκαλύπτονται, κ’ εμπεριστατωμένη εισαγωγή για τη μορφή του Σωκράτη, τις ιδέες του, καθώς και τα νομικά, δικονομικά και φιλολογικά ζητήματα που θέτει η Απολογία.

Μένγκελε / Το αληθινό πρόσωπο του "Αγγέλου του Θανάτου"

David G. Marwell

Μετάφραση: Θεοδώρα Δαρβίρη

Η ιστορία του πιο διαβόητου εγκληματία πολέμου όλων των εποχών γραμμένη από τον άνθρωπο που τον ανακάλυψε, νεκρό, σαράντα χρόνια μετά το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.