Πέτρινα Ημερολόγια

Carol Shields


Μετάφραση: Άγγελος Αγγελίδης, Μαρία Αγγελίδου

Ένα από τα πιο δημοφιλή και πολυβραβευμένα μυθιστορήματα της εποχής μας, μεταξύ άλλων με το βραβείο Pulitzer 1995. «Ένα περίτεχνο, αστείο, καυστικό, καλογραμμένο, βιβλίο που ξαφνιάζει» (Margaret Atwood).

Οι Νετανιάχου

Joshua Cohen


Μετάφραση: Παναγιώτης Κεχαγιάς

Ένα μυθιστόρημα βασισμένο σε αληθινά περιστατικά που εκμυστηρεύτηκε o Χάρολντ Μπλουμ, λίγο πριν από τον θάνατό του, στον συγγραφέα Τζόσουα Κόεν και αφορά την οικογένεια του πρωθυπουργού τού Ισραήλ Μπένγιαμιν Νετανιάχου.

Τα Έγγραφα Πίκγουικ

harles Dickens


(2 τόμοι)


Μετάφραση: Ρένα Χατχούτ

Τα Έγγραφα Πίκγουικ είναι το πρώτο μυθιστόρημα (1836) του Ντίκενς και ένα από τα κορυφαία σατιρικά έργα της αγγλικής λογοτεχνίας, με το οποίο ο εικοσιτετράχρονος τότε συγγραφέας έγινε πασίγνωστος μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Για πρώτη φορά στα ελληνικά.

Δεύτερο Σπίτι

Rachel Cusk


Μετάφραση: Δώρα Δαρβίρη

Η Ρέιτσελ Κασκ, «ιδιοφυής συγγραφέας που διαταράσσει το αυτάρεσκο προσωπικό μας σύμπαν» (The Guardian), στο Δεύτερο σπίτι «αποκαλύπτει γυναικείες αλήθειες» (The Paris Review) και περιγράφει τι συμβαίνει όταν η τέχνη διεισδύει στη ζωή μας.

Frankissstein

Jeanette Winterson


Μετάφραση: Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης

Επιστήμη και ρομαντισμός σε μια «πρωτότυπη και απίστευτα διασκεδαστική ιστορία» (The New York Times) για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης. «Ιστορικό δράμα και φιλοσοφική αλληγορία, άσεμνο χιούμορ και μεγάλα ηθικά ερωτήματα συνδυασμένα αριστοτεχνικά» (The Washington Post).

Τύχη, Μια ιστορία σε δύο μέρη

Joseph Conrad

Μετάφραση: Μιχάλης Παπαντωνόπουλος

Η Φλόρα, ορφανή από μητέρα, μεγαλώνει σε συναισθηματική απομόνωση. Ο πατέρας της, χρεοκοπημένος τραπεζίτης, μπαίνει φυλακή. Ένας καπετάνιος την ερωτεύεται και της προσφέρει την ασφάλεια του γάμου. Οι ατυχίες της δεν σταματούν, αλλά η Φλόρα δεν αφήνει τη ζωή της στην Τύχη και στηρίζεται πλέον στην εσωτερική της δύναμη.

Δάκρυα Ξυράφι

S. A. Cosby

Μετάφραση: Κίκα Κραμβουσάνου

Ο Σ. Α. Κόσμπι (γενν. Βιρτζίνια 1973) υπογράφει ένα «συναρπαστικό μυθιστόρημα μυστηρίου με καταιγιστική δράση, το οποίο αναδεικνύει ορισμένα από τα πλέον ευαίσθητα ζητήματα της εποχής μας» (Washington Independent Review of Books).

Διάχυτο Φως

Deniz Ohde


Μετάφραση: Άγγελος Αγγελίδης, Μαρία Αγγελίδου

Η αφηγήτρια επιστρέφει στην εργατική συνοικία. Εκεί την κατακλύζουν οι αναμνήσεις από τη ζωή της με τον αλκοολικό πατέρα της και τον τυφλό παππού της – Γερμανοί εργάτες που απεχθάνονταν κάθε είδους αλλαγή. Θυμάται επίσης τη μητέρα της, μετανάστρια από την Τουρκία που αναζήτησε μια καλύτερη τύχη και εγκλωβίστηκε σε ένα σιωπηλό σπίτι.

Επανάσταση χωρίς Βία

Μαχάτμα ΓκάντιΠρόλογος - Επιμέλεια: Ήρκος Ρ. Αποστολίδης
Εισαγωγή - Μετάφραση - Σχόλια: Γιάννης Μπαρτσώκας

Ο Μαχάτμα Γκάντι, εμπνευστής ενός λαού εκατομμυρίων, μύστης της Αγάπης, φάρος συνειδήσεων, βάζει μπροστά τη μεγάλη του επανάσταση-πρότυπο, μιαν επανάσταση χωρίς βία.

Ποιήματα

Οκτάβιο Πας


Το ισπανόφωνο έργο

Μετάφραση: Γιώργος Κεντρωτής

Ο Οκτάβιo Πας ανήκει στους δημοφιλέστερους ποιητές παγκοσμίως και η απονομή σε αυτόν του βραβείου Νόμπελ έφτασε τη φήμη μου στο απόγειό της. Στην Ελλάδα είναι επίσης από παλιά πολύ γνωστός, και ως ποιητής, αλλά και ως θεωρητικός της ποίησης και ως δοκιμιογράφος. τώρα εκδίδεται για πρώτη φορά στα ελληνικά το σύνολο του ισπανόφωνου ποιητικού του έργου, από τις πρώτες του υπερρεαλιστικές δοκιμές έως τα πολιτικά και φιλοσοφικά ποιήματά του.

Οι Εξισώσεις

Βασίλειος Φ. Δρόλιας


Μυθιστόρημα

Μετά τον ξαφνικό θάνατο του καθηγητή Μενάρ, ο τελευταίος συνεργάτης του αναλαμβάνει να εκδώσει τις σημειώσεις που του άφησε. Ένα υβριδικό μυθιστόρημα για την αμιγώς επιστημονική όσο και την κοινωνική υπόσταση της σύγχρονης επιστήμης.