Στους δικούς μας κύκλους

Elizabeth Harrower

{Μετάφραση: Κερασία Σαμαρά }

Από τον «θηλυκό Σκοτ Φιτζέραλντ της Αυστραλίας» (The Guardian) ένα μυθιστόρημα με θέμα την αγάπη, την οικογένεια, την τυραννία, την ελευθερία (Washington Post). Η Ελίζαμπεθ Χάροουερ «με ευαισθησία ισάξια της Jane Austen», αν και μιλά για απλά καθημερινά γεγονότα, στην ουσία, περιγράφει «κάτι μεγάλο: την ίδια τη ζωή» (Le Figaro).

Όμορφα Κορίτσια

Karin Slaughter

{Μετάφραση: Κωνσταντίνος Αρμάος, Μαρία Πλουμιτσάκου }

Μια ληστεία και μια εξαφάνιση αναγκάζουν δύο αδελφές να έρθουν πιο κοντά. Τις βάζουν, όμως, και στο στόχαστρο ενός επικίνδυνου δολοφόνου. Από τη «σύγχρονη βασίλισσα του αστυνομικού» με 35 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο «μια συναρπαστική ιστορία όπου τα νήματα κινούν πολύ δυνατοί γυναικείοι χαρακτήρες» (The New York Times).

Η Έρημη Γη

T.S. Eliot

{Μετάφραση: Συμεών Σταμπουλού}

Το 1922 ο Τ.Σ. Έλιοτ δημοσίευσε το πιο πολυσυζητημένο, ίσως, ποίημα του 20ού αιώνα. «Από τις σπουδαιότερες δέκα εννέα σελίδες που γράφτηκαν ποτέ στην αγγλική γλώσσα», έκρινε ο Έζρα Πάουντ.

Σονέτα

Μιχαήλ Άγγελος

{Μετάφραση: Αιμιλία Εμμανουήλ}

«Αγάπα, ή κάλλιο κάψου από του πόθου τη φωτιά»: με το ίδιο πάθος που ζωγράφισε την Καπέλα Σιστίνα και την ευαισθησία που μας χάρισε την Πιετά ο μέγιστος καλλιτέχνης της Αναγέννησης κάνει τη ζωή του φλογερά σονέτα.

Οι Περιπέτειες του Ρόντερικ Ράντομ

Tobias George Smollett

{Μετάφραση: Ρένα Χατχούτ}

Παιδί Σκωτσέζου ευγενούς και μητέρας κατώτερης κοινωνικής τάξης, ο Ρόντερικ Ράντομ περιπλανιέται σε στεριά και θάλασσα σ'ένα ταξίδι ανακάλυψης του κόσμου και του εαυτού του. Εριστικός, αλλά συνάμα τρυφερός, καβγαδίζει, μπεκροπίνει και ερωτεύεται. Μια ξεκαρδιστική σάτιρα για την υποκρισία του 18ου αιώνα αλλά και κάθε εποχής.

Μετάβαση

Rachel Cusk

{μτφρ: Αθηνά Δημητριάδου}

Στη Μετάβαση βλέπουμε τον αγώνα μιας γυναίκας ν' αγαπήσει τον εαυτό της και να πιστέψει στη ζωή. Από τις εκδόσεις Gutenberg κυκλοφορεί ήδη το Περίγραμμα, το πρώτο μέρος της τριλογίας με ηρωίδα τη Φαίη, ενώ ετοιμάζεται και το τρίτο μέρος, το Κύδος.

Ο Γαλατάς {Βραβείο Booker 2018}

Anna Burns

{μτφρ: Μαρία Αγγελίδου}

Σε μια ανώνυμη πόλη με κατοίκους χωρίς ονόματα, σε μια κοινωνία που τη σκεπάζει η σκιά της βίας και η τρομοκρατία διαποτίζει κάθε ορατή και αθέατη πτυχή του δημόσιου βίου, ένα δεκαοχτάχρονο κορίτσι προσπαθεί να κρατήσει την προσωπική του ελευθερία. Ώσπου, ο επονομαζόμενος «Γαλατάς», ένας από τους ηγέτες ισχυρής παραστρατιωτικής οργάνωσης, γίνεται η σκιά της.

Το Τραγούδι της Σάλπιγγας και άλλα διηγήματα

Wallace Stegner

{μτφρ: Γιάννης Παλαβός}

Τα χαμηλόφωνα διηγήματα του Wallace Stegner (1909-1993), του «πρύτανη των συγγραφέων της Δύσης» παρουσιάζουν κρυφές πλευρές της πολυδιάστατης αμερικανικής ενδοχώρας. Οι ήρωές του, αναθρεμμένοι, όπως ο ίδιος, σ’ ένα σκληρό περιβάλλον, αναζητούν σε όλη τους τη ζωή την αλληλεγγύη, τη γενναιοδωρία και τη συγχώρεση.