Κορίτσι, Γυναίκα, Άλλο

Bernadine Evaristo

Μετάφραση: Ρένα Χατχούτ

Ένα μυθιστόρημα για τις καθημερινές μάχες σύγχρονων γυναικών διαφόρων ηλικιών και κοινωνικών τάξεων. Δώδεκα γυναίκες, κυρίως μαύρες της πρώτης και δεύτερης γενιάς μεταναστών στη Μεγάλη Βρετανία με διαφορετικούς χαρακτήρες και σεξουαλικό προσανατολισμό.
H Εβαρίστο είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα που κέρδισε το Man Booker

Η Άνοδος του Σάιλας Λάπαμ

William Dean Howells

Μετάφραση: Ευγενία Μίγδου

Ο Σάιλας Λάπαμ, αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, αντιμετωπίζει τις προκαταλήψεις του «παλιού χρήματος» της Βοστόνης, τις ερωτικές περιπέτειες των θυγατέρων του και τα παιχνίδια της μοντέρνας «αγοράς». Για πρώτη φορά στα ελληνικά ο μέντορας συγγραφέων όπως οι Χ. Τζέιμς, ο Μ. Τουαίην, η Έμιλι Ντίκινσον.

Αντίο τώρα, τα λέμε αύριο

William Maxwell

Μετάφραση: Παναγιώτης Κεχαγιάς

Δύο αγόρια μεγαλώνουν αγαπημένα σε μια αγροτική περιοχή. Ένας φόνος και μια αυτοκτονία θα διαλύσουν τη σχέση τους. Ο ένας από τους δύο θα αναγκαστεί, μισό αιώνα μετά, να αγγίξει την παλιά πληγή και να αναζητήσει τη λύτρωση πίσω στα χρόνια της αθωότητας και της ενοχής.

Η Φλόγα

Leonard Cohen

Μετάφραση: Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης

Το βιβλίο με ποιήματα και τραγούδια που ετοίμασε ο Κοέν για να εκδοθεί μετά τον θάνατό του. Γνώριζε ότι δεν του μένουν πολλοί μήνες ζωής και, όπως γράφει στον πρόλογο του ο γιος του Άνταμ, το βιβλίο αυτό ήταν «ο μοναδικός του σκοπός και η ανάσα του η μοναδική στο τέλος».

Οι Κόρες της Σελήνης

Τζόχα Αλχάρθι

Μετάφραση: Ελένη Καπετανάκη

Το πρώτο αραβικό Booker, γραμμένο από γυναίκα. Ο αραβικός κόσμος πέρα από προκαταλήψεις και στερεότυπα. Η ιστορία διαδραματίζεται σ’ ένα χωριό του Ομάν. Τρεις αδελφές, τρεις διαφορετικοί χαρακτήρες και τρεις διαφορετικές επιλογές ζωής.

Space Invaders

Nona Fernandez Silanes

Μετάφραση: Κώστας Αθανασίου

Χιλή 1980: σε ένα σχολείο του Σαντιάγο έρχεται να φοιτήσει η δεκάχρονη Εστρέγια, κόρη ενός στελέχους της κυβέρνησης Πινοτσέτ. Θα εξαφανιστεί μυστηριωδώς λίγο καιρό αργότερα. Εικοσιπέντε χρόνια μετά, όνειρα και αναμνήσεις στοιχειώνουν τους συμμαθητές της, τη γενιά που μεγάλωσε σε μια χώρα βυθισμένη στον τρόμο.

Επτά Πόλεμοι, Τέσσερις Εμφύλιοι, Επτά Πτωχεύσεις (1821-2016)

Γιώργος Β. Δερτιλής

Γεγονότα μιας Ιστορίας δύο αιώνων: Τα περισσότερα δεν τα γνωρίζουμε, ορισμένα τα μάθαμε σε περίληψη. Στα σχολεία μας δεν ακούσαμε σχεδόν τίποτε για πτωχεύσεις και κρίσεις πέρα απ' όσα έλεγαν οι γονείς και οι παππούδες μας.

Διόνυσος κατά Εσταυρωμένου

Φρειδερίκος Νίτσε

Μετάφραση: Βαγγέλης Δουβαλέρης
Επιμέλεια: Ήρκος Ρ. Αποστολίδης

Πλήρως σχολιασμένη η πρώιμη φιλοσοφία του Φρειδερίκου Νίτσε, μες από δοκίμια και ανέκδοτα σημειωματάριά του, όπου εξετάζει, υπό πολλαπλές οπτικές, το φαινόμενο της αρχαιοελληνικής Τραγωδίας. Κεντρικό θέμα: ο άνθρωπος απέναντι στο άδηλο της Ύπαρξης - ή την αυθαιρεσία των θεών!

Ταξιδεύοντας σε Ξένη Γη

David Park

Μετάφραση: Νίκος Μάντης

«Μπαίνω στην παγωμένη γη, […] όλα είναι κρυμμένα, ακόμα και τα μυστικά που τ’ αγκαλιάζω σφιχτά…» Σκέψεις ενός πατέρα που οδηγεί επί ώρες μέσα στο χιόνι για να φέρει στο σπίτι τον άρρωστο γιο του, αποκλεισμένο στη μακρινή πόλη όπου σπουδάζει. Στη διάρκεια του μοναχικού του ταξιδιού θα αναμετρηθεί με ένα παρελθόν που τον στοιχειώνει.