Αστική αποσύνθεση


Το να αποδεχτείς τον πολιτισμό όπως είναι πρακτικά σημαίνει αποδοχή της φθοράς.
ΤΖΟΡΤΖ ΟΡΓΟΥΕΛ
Η "Αστική Αποσύνθεση" είναι μια εικαστική εργασία που αποτελείται από φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε εγκαταλειμμένα κτήρια και εργοστάσια, όπως επίσης και από φωτογραφίες αστικών τοίχων και τοιχοκολλημένων αφισών.

Οι ανησυχητικές αυτές απεικονίσεις μας προτρέπουν να έρθουμε αντιμέτωποι με τους πιο μύχιους φόβους μας σε μια προσπάθεια να φωτιστούν εκείνες οι περιοχές του υποσυνείδητου νου που θα προτιμούσαμε να αφήσουμε κρυφές. Αναλογιζόμενος κανείς τις εικόνες μπορεί ίσως να διακρίνει μια υποβόσκουσα επιθυμία για τη διαμόρφωση ενός εναλλακτικού είδους κοινωνικού προτύπου.

Το ανατρεπτικό αυτό έργο προσπαθεί να μας ωθήσει να αμφισβητήσουμε τις καθιερωμένες απόψεις μας για διάφορα θέματα όπως: ο ορισμός της ομορφιάς, η αλλοτρίωση του έρωτα, ο σεξουαλικός προσανατολισμός, ο ευτελισμός και η επιπολαιότητα του σύγχρονου τρόπου ζωής, η ψευδαίσθηση του πλούτου και της οικονομικής ευμάρειας, η διάβρωση και ηθική παρακμή του καπιταλισμού, η ισοπέδωση των αξιών και η βεβήλωση των παραδοσιακών προτύπων.

Η σκληρή και ωμή εμφάνιση των εικόνων παραπέμπει στην ευθραυστότητα της ανθρώπινης φύσης, στο αναπόφευκτο της υλικής φθοράς και στην παροδική φύση της βιομηχανικής κοινωνίας (και της επίγειας ύπαρξης γενικότερα). Παρόλο που τέτοια θέματα θεωρούνται μάλλον νοσηρά και καταθλιπτικά, ο προβληματισμός για τη σημασία τους θα μπορούσε να αποδειχθεί ένας διαφωτιστικός τρόπος στοχασμού για τη ζωή μας.


"Αστική Αποσύνθεση" "Αστική Αποσύνθεση" "Αστική Αποσύνθεση" "Αστική Αποσύνθεση" "Αστική Αποσύνθεση" "Αστική Αποσύνθεση" "Αστική Αποσύνθεση"

 

 

ΑΛΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
 

αυτόν το μήνα οι εκδότες προτείνουν: