Ποιος κάνει κουμάντο εδώ πέρα;

Ποιος κάνει κουμάντο εδώ πέρα;

Η αλήθεια είναι πως δεν σηκώνει πολλά. Δεν έχει αντοχή στα δύσκολα. Όταν του βάζω έστω και λίγο περισσότερα από όσα αντέχει, επαναστατεί. Αλλάζει εντελώς συμπεριφορά. Στην αρχή αγκομαχάει, μετά κάνει πολύ θόρυβο, στο τέλος κινείται απειλητικά εναντίον μου. Τότε κλειδώνω το μπάνιο, μέχρι να εκτονωθεί ο θυμός του. Για περισσότερη ασφάλεια, στέκομαι πίσω από την εξώπορτα με τα απαραίτητα σε μια μικρή τσάντα. Είμαι έτοιμη να φύγω, αν κατορθώσει να σπάσει την πόρτα. Σκέφτομαι, μάλιστα, μήπως θα έπρεπε να βάλω πόρτα ασφαλείας σε όλα τα δωμάτια. Και στο μπάνιο, φυσικά.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να μιλήσω με έναν ειδικό για τη συμπεριφορά του. Βέβαια, κι ο ειδικός μπορεί να μοιράσει το φταίξιμο, να μου πει ότι κι εγώ το παρακάνω μερικές φορές. Γίνομαι όλο και πιο απαιτητική, δεν είμαι ποτέ ικανοποιημένη, του φορτώνω πολλά.

Επίσης βλέπω ότι έχει γεράσει πια, είμαστε μαζί πολλά χρόνια. Σκέφτομαι την ανακύκλωση μόλις βρω κάτι καλύτερο. Όμως φοβάμαι μην αντιδράσει άσχημα, μήπως με θεωρήσει αχάριστη ή μήπως αρχίσει πάλι τις απειλές και τους συναισθηματικούς εκβιασμούς. Ξέρει ότι είμαι ευαίσθητη και συγχωρώ εύκολα. Ότι δένομαι πολύ με τους άλλους και βλέπω μόνο τα καλά.

Όμως, χθες βράδυ φοβήθηκα πραγματικά. Δεν έχει ξαναδείξει τόσο θυμό. Ξεσήκωσε όλη την πολυκατοικία. Ίσως να είδε μια μικρή αλλαγή στη συμπεριφορά μου, ίσως κατάλαβε ότι άλλαξαν πια τα αισθήματά μου απέναντί του. Κλείδωσα πάλι το μπάνιο, ώσπου να σωπάσει και να σβήσουν όλα τα λαμπάκια. Ύστερα από αυτό, αποφάσισα να αλλάξω εντελώς τη στάση μου απέναντί του. Θα πάρω δραστικά μέτρα. Ανακύκλωση εδώ και τώρα. Θα έρθουν αύριο να μου φέρουν το νέο μοντέλο. Αυτό θα το πάρουν, θα το στριμώξουν στο ασανσέρ και θα φύγουν. Δεν ξέρω τι τα κάνουν τα παλιά. Μπορεί σε κάποια μάντρα να σκουριάζουν στη βροχή, ώσπου να τα πουλήσουν για παλιοσίδερα. Δεν με νοιάζει. Να μάθει να φέρεται.

Με το νέο μοντέλο θα είμαι πιο προσεκτική. Δεν θα το αφήσω να μου πάρει τον αέρα. Θα είμαι αυστηρή μαζί του, θα βάζω τα όριά μου. Πρέπει να μάθει από την αρχή ποιος κάνει κουμάντο εδώ πέρα. Εγώ ή το πλυντήριο;

 

αυτόν το μήνα οι εκδότες προτείνουν: