Οι ποιητές, η φωνή τους

Το αφιέ­ρω­μα του «Χάρ­τη» στη Μα­ρια­νί­να Κριε­ζή, φθά­νει και εδώ.
Η Μα­ρια­νί­να Κριε­ζή εί­χε εκ­δώ­σει δύο νε­α­νι­κά – και σή­με­ρα λη­σμο­νη­μέ­να – ποι­η­τι­κά βι­βλία (Σχή­μα­τα και Ρυθ­μοί, 1961 και Τα πα­λιά ονό­μα­τα, τα πα­λιά δέ­ντρα, 1963).
Τα βι­βλία της έχουν ιδιαί­τε­ρο εν­δια­φέ­ρον  –ει­δι­κά το δεύ­τε­ρο– με ποί­η­ση λι­τή, ευ­ρη­μα­τι­κή με λε­κτι­κή ωρι­μό­τη­τα. Σε κα­μία πε­ρί­πτω­ση δεν μπο­ρεί να θε­ω­ρη­θούν πρω­τό­λεια.
Δυ­στυ­χώς δεν σώ­ζε­ται η φω­νή της (σε ποι­η­τι­κή ανά­γνω­ση) κι έτσι ο Γιάν­νης Ευ­στα­θιά­δης επι­λέ­γει και δια­βά­ζει χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά ποι­ή­μα­τα και από τις δύο συλ­λο­γές.

Η ΜΟΥ­ΣΙ­ΚΗ

Erik Satie: Σύ­ντο­μα απο­σπά­σμα­τα από έρ­γα για σό­λο πιά­νο. Gnossienne No 1,2,3,4,5,6, Première Gymnopédie, Méditations, Première Pensée.
Alexandre Tharaud, πιά­νo.

ΑΛΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
 

αυτόν το μήνα οι εκδότες προτείνουν: