Πρόσεχε το δεξί σου (Ζαν Λικ νατιρελμάν)

Πρόσεχε το δεξί σου (Ζαν Λικ νατιρελμάν)

Όποια και αν είναι η υπόθεσή σας, όσο τυραννική και δυσεπίλυτη, έχετε μόνο αυτές τις τρεις υποστάσεις για να απευθύνεστε: την Αυτού Κυριότητα που είναι και σώματι υποφαινόμενη, τον Ψυχισμό που ξεγλιστρά αενάως και τον Ηλίθιο. Βγάλτε άκρη.
Ο Κύριος ατός του είναι παντάγρυπνος και πάντοτε παρών όταν θίγονται τα δικαιώματά του. Ένας τετράγωνος μπακάλης που ακούει για βερεσέδια και σφίγγει τις γροθιές του. Αν τον πετύχεις σε κεσάτια, πρόσεχε το δεξί σου.

Έπειτα ω, ο Ψυχισμός! Συγκλονισμένος με το παραμικρό ερέθισμα, ανίκανος για δράση, ανήμπορος να συμπαρασταθεί. Μια ασπόνδυλη ρευστότητα, που τρέμει, φουσκώνει και ξεχειλίζει την λάθος ώρα.

Οι δυο τους αποτελούν το ανεφάρμοστο χέλι της μοίρας, το ντουέτο Ψυχή και Σώμα, το περιβόητο νούμερο των σιαμαίων γκαφατζήδων που τα κάνει μαντάρα.

Αναγκαστικά θα εναποθέσετε τις ελπίδες σας στον Ηλίθιο. Μην πτοείστε από τον τίτλο που διάλεξε για τον εαυτό του. Απογοητευμένος από τους θλιβερούς συντρόφους του, τους εγκατέλειψε αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου την ευθύνη, εξού και ηλίθιος. Έπειτα αποσύρθηκε στο εσώτερο κενό απ' όπου αποπειράται να ζήσει ως αυτιστικός, επινοώντας γλώσσες επικοινωνίας με το εξώτερο, όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Και εδώ σας περιμένει μια έκπληξη: επειδή η παραμικρή δημιουργία εν κενώ είναι ένα θαύμα, ένα τρελό λουλούδι στο μεσολόβιο, ιδού το δεξί σας χέρι που ήδη του χτυπάει το τζάμι! Ή μήπως έπρεπε να πω, το ράμφος σας, αφού είστε εσείς τα μαύρα μαντικά πουλιά, εσείς κι οι οιωνοσκόποι.

 

αυτόν το μήνα οι εκδότες προτείνουν: