Τα μαύρα παραμύθια (μέρος 3ον)

Τα μαύρα παραμύθια (μέρος 3ον)

ΙΑΚΩΒ ΚΑΙ ΗΣΑΥ

Ο Ιακώβ ήταν ύπουλος, φίδι κολοβό. Ακούς εκεί να προσφέρει μόνο ένα πιάτο φακής στον πρωτότοκο δίδυμο του αδελφό, τον Ησαύ, με αντάλλαγμα τα πρωτοτόκια. Βέβαια ο Ησαύ ως γνωστόν ήταν vegan, άρα ο Ιακώβ δεν μπορούσε να συμπεριλάβει κρέας στο μενού, όμως τα κληρονομικά δικαιώματα στην πατρική περιουσία άξιζαν τουλάχιστον ένα σουφλέ με λαχανικά και παρμεζάνα.

ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ ΙΣΑΑΚ

Όσοι έχουν νέους γονείς, δεν ξέρουν πόσο δύσκολο είναι να έχεις πατέρα υπερήλικα. Όταν φθάσαμε τελικά με χίλια ζόρια στο βωμό, (τη μισή και παραπάνω διαδρομή τον κουβαλούσα στην πλάτη μου μαζί με το αρνί), του έπεσαν κάτω τα γυαλιά και έσπασαν. Δεν θα το πιστέψετε, αντί να σφάξει το αρνί, πήγε να κόψει το δικό μου λαιμό, τον μπέρδεψαν μου είπε τα σγουρά μου μαλλιά. Αυτή ήταν και η τελευταία τελετή. Έκτοτε απλώς ψήνουμε το αρνί στο φούρνο.

Η ΜΙΚΡΗ ΓΟΡΓΟΝΑ

Όλο το ζήτημα ήταν να χωρέσω στο στενό, μακρύ φουστάνι που έμοιαζε με ουρά γοργόνας. Αναγκάστηκα να πάρω ένα σκεύασμα αδυνατίσματος. Μου έφερε διάρροια και πόνους στην κοιλιά. Τελικά με χίλια ζόρια κατάφερα να μπω στο φόρεμα, αλλά ο πρίγκιπας επέλεξε μία χοντρή τραγουδίστρια της όπερας κι έκανε μαζί της μία κρουαζιέρα με το γιοτ του στη Μεσόγειο, ενώ εγώ απέμεινα αδύνατη, πεινασμένη και μόνη στη ξηρά.


ΧΑΝΣΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΕΛ

Μας εντυπωσίασε με το ενεργειακό της σπίτι, τα θερμομονωτικά παράθυρα και τον πράσινο τρόπο ζωής στην εξοχή. Το να ζήσουμε και οι τρεις μαζί εκεί, στην αρχή έμοιαζε καλή ιδέα. Όμως το ménage a trois δεν πήγε καλά. Πρώτον, αυτή ήταν πολύ μεγαλύτερη από μας, η μύτη της ήταν γαμψή και είχε κυτταρίτιδα. Δεύτερον, όλη την ώρα ζαχάρωνε με τον Χάνσελ, ενώ εγώ έκανα τις δουλειές του σπιτιού. Τρίτον ο Χάνσελ άραζε σε μία καρέκλα, έτρωγε σοκολάτες και πετούσε κάτω τα περιτυλίγματα. Τελικά περνούσα όλες τις ώρες μαγειρεύοντας. Το ότι άφησα την πόρτα του φούρνου ανοιχτή και πέθαναν και οι δύο από τις αναθυμιάσεις του γκαζιού μπορείς να το πεις και ατύχημα.

ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΒΑΤΡΑΧΟΣ

Την φιλούσα και την ξαναφιλούσα, αλλά αυτή παρέμενε μία άχαρη, στραβοκάνα πριγκίπισσα με αραιά, κίτρινα σαν άχυρα μαλλιά, αλλήθωρα μάτια και μία γλώσσα υπερβολικά μικρή που θα μπορούσα να την κάνω μια χαψιά. Όταν πήρα απόφαση ότι μόνο το σεξ δεν αρκούσε σε μία σχέση και ότι αυτή ποτέ δεν θα μεταμορφωνόταν σε βάτραχο, πέταξα το τόπι της μακριά και γύρισα κοάζοντας στο βάλτο.

ΡΑΠΟΥΝΖΕΛ

Το ασανσέρ στον πύργο χαλούσε συνέχεια και ο συντηρητής ήθελε να πλαγιάσω μαζί του για να το φτιάξει. Άλλαζα συνέχεια περούκες για να τον αποφεύγω, αλλά αυτός φώναζε συνέχεια «Ραπουνζέλ ρίξε τα μαλλιά σου» και ’ρίξε τα μαλλιά σου»  όποτε με συναντούσε στις σκάλες· είχε μάλλον κάποιο φετίχ με αυτό το θέμα. Περίμενα τον πρίγκιπα να με σώσει από όλη αυτή τη σκατοκατάσταση, αλλά αυτός αλίμονο δεν ήρθε ποτέ. Μία μέρα κατάλαβα: ο συντηρητής του ανελκυστήρα ήταν ο πρίγκιπας που περίμενα. Έσφιξα τότε τα δόντια και άφησα τα μαλλιά να πέσουν στους ώμους μου λυτά.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ Χλόης Κουτσουμπέλη ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ.

 

αυτόν το μήνα οι εκδότες προτείνουν: