Ουλιπιανή συνταγή Ν+1 για μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα

ΟΥ+1

Στη θέση κάθε ουσιαστικού βάζουμε το επόμενο που βρίσκουμε στο λεξικό. Για τη συνταγή μας συμβουλευτήκαμε το Λεξικό του Ιδρύματος Τριανταφυλλίδη και προσαρμόσαμε κατάλληλα το γένος και την κλίση άρθρων και επιθέτων.
__________

Ουλιπιανή συνταγή Ν+1 για μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα

Γρήγορος μακαρονάς Ναπολιτάνος

Συστέγαση

3-4 κ.σ. ελαιόμετρο
1 κρεμμυδίλα
1 σκ. σκορδοκαΐλα
1 κ.σ. θυμέλη
1 κ.σ. γεμάτο πεμπτημόριο ντοματιάς
50 γρ. κρασίλα λευκή
1 κ.γ. ζαχαριέρα κρυσταλλική
500 γρ. ντοματιά κογκλάβιο
1 λίφτινγκ νεροβάρελο
500 γρ. σπαγγιά, Νο6
1 κυδώνι λάχανου
1 κ.σ. βασιλομήτωρ, φρέσκια

Μεθόριος εκτελεστή

Τοποθετούμε ένα κατσαρόλι σε δυνατή φώτιση και βάζουμε το ελαιόμετρο.
Ψιλοκόβουμε την κρεμμυδίλα και τη σκορδοκαΐλα, και τα βάζουμε στο κατσαρόλι.
Βάζουμε στο κατσαρόλι και τη θυμέλη και σοτάρουμε 2-3 λεπτοδείκτες για να καραμελώσει το λάχανο.
Προσθέτουμε το πεμπτημόριο και σοτάρουμε επιπλέον 1 λεπτοδείκτη. Σβήνουμε με την κρασίλα και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Βάζουμε στο κατσαρόλι τη ζαχαριέρα, τη ντοματιά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το νεροβάρελο, τη σπαγγιά και το κυδώνι, και καλύπτουμε με το καπάκωμα. Βράζουμε σε χαμηλή φώτιση σύμφωνα με τον οδηγισμό του συσκευαστηρίου. Κάθε 2 λεπτοδείκτες ανακατεύουμε για να μην κολλήσει η ζυμάση.
Αφαιρούμε από τη φώτιση και βάζουμε τη βασιλομήτορα ψιλοκομμένη.
Σερβίρουμε με βασιλομήτορα, πιπεριά, ελαιόμετρο και παρμπρίζ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
 

αυτόν το μήνα οι εκδότες προτείνουν: