Η προέλευση

Ουσιαστικά ό,τι υπάρχει στον πλανήτη μας από ζωή είναι εξωγήινο. Τα μικρόβια, τα ψάρια, τα πουλιά, τα χερσαία ζώα, όλα. Στο ανθρώπινο είδος ευδιάκριτες είναι οι χρωματικές κατηγορίες, οι ανθρώπινες φυλές που λέμε και οι οποίες προέρχονται και από άλλον αστερισμό η κάθε μία. Αλλά ακόμη υπάρχουν οι Ατλάντιοι, οι Σείριοι και οι Υποχθόνιοι. Υπάρχουν και πέντε έξι χιλιάδες που έχουν μπλε αίμα στις φλέβες τους.

Εμείς εδώ δεν θα σχολιάσουμε την ασήμαντη μειοψηφία των εχόντων μπλε αίμα στις φλέβες τους, αλλά τις μυρμηγκιώδεις στρατιές των Κινέζων οι οποίοι έξι με εφτά χιλιάδες χρόνια ζουν στον πλανήτη μας, εργάζονται, και στοχάζονται. Και σαν προοίμιο ας θυμηθούμε μερικές πάνσοφες κινέζικες παροιμίες για τις οποίες οι ερευνητές διχάζονται. Άλλοι λένε πως ανήκουν στον Κομφούκιο, άλλοι στο Λάο Τσε:

Όσο κοτόπουλο κι αν φας, κρέας δεν έφαγες.
Όσες πόρνες κι αν πηδήξεις, καμία δεν θα σε φιλήσει στο στόμα.
Όταν ανοίγεις τα μάτια, το όνειρο χάνεται.
Όταν κλείνεις την τηλεόραση, ξεκινά η πραγματική ζωή.

Η αγόγγυστη εργατικότητα, το πολυπληθές και η πασίγνωστη κινέζικη σοφία είναι τα τρία πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του λαού, ο οποίος μιλά και δεν ακούγεται, δρα επίμονα και προσηλωμένα, και νύχτα μέρα εκδηλώνει μια ασυγκράτητη ερωτύλο συμπεριφορά.
Λογικό δείχνει οι επαΐοντες της ΝΑΣΑ να έχουν καταπιαστεί με τον προσδιορισμό της διαστημικής καταγωγής αυτών των περίεργων εξωγήινων όντων, τα οποία αρχικώς εγκαταστάθηκαν στην Ανατολική Ασία, πλην όμως λόγω των ανεξέλεγκτων γεννήσεων αναζήτησαν με ειρηνικό τρόπο νέες εκτάσεις κι έτσι πλέον τους συναντούμε στην Ευρώπη, στην Αφρική, στην Αυστραλία, στην Αμερική. Μέχρι και στις Τζιτζιφιές ίδρυσαν αποικία ορμώμενοι από κατάστημα ρούχων και υποδημάτων, που στην πρόσοψη έχει αναρτημένη την εξής επιγραφή:

工作,沉默,伽马

孔子

Καθόλου τυχαίο αυτό, γιατί οι Τζιτζιφιές απέχουν μιαν ανάσα από τον Πειραιά, όπου εδρεύει και δρα η τερατώδης COSCO. Κατ’ αρχάς οι ειδικοί της ΝΑΣΑ, οι οποίοι εργάζονται συστηματικά, προσπάθησαν να απαντήσουν στο «από πού κρατά η σκούφια τους» ερευνώντας τα ονόματα και τους συμβολισμούς που υποβόσκουν στα ονόματα των επισημασμένων Αστερισμών.


Ο Αστερισμός Ινδός, που στην Ουρανομετρίατου Bayer απεικονίζεται ως ήρεμη μορφή, με βέλη στα δυο του χέρια και δίχως τόξο, αποκλείστηκε. Ναι μεν η ηρεμία και το φιλειρηνικό του θηρευτή ταίριαζε στα χαρακτηριστικά τους πλην όμως πώς μπορεί ένας εξωγήινος που κατάγεται από τον Αστερισμό Ινδό να ονομάζεται Κινέζος; Αποκλείστηκε πάραυτα και ο Αστερισμός Καμηλοπάρδαλις. Οι Κινέζοι είναι γνωστό πως είναι μετρίου αναστήματος. Για μεγάλο διάστημα ο Αστερισμός Τουκάνα τους απασχόλησε, κυρίως λόγω του εξωτικού και μυστηριώδους ονόματός του και του τεράστιου ράμφους που έχει το ομώνυμο πτηνό σε σχέση με το σώμα του. Σκέφτηκαν: μεγάλο ράμφος, άρα πατώντας τα πόδια του στην Κίνα μπορεί και τσιμπολογάει μέχρι την Αμερική. Όμως κατόπιν κατέληξαν πως οι αργόσχολοι παρατηρητές άστρων που επηρεάστηκαν από τις δοξασίες της Βίβλου και του Καλβίνου μάλλον άλλα είχαν στο νου τους όταν στον Ύστερο Μεσαίωνα ανακάλυπταν και ονομάτιζαν αστερισμούς. Άσε που η ποδάγρα, η οποία εκείνη την εποχή θέριζε, εκτός από τις αρθρώσεις βλάπτει και τους εγκεφάλους.

Ο Αστερισμός Χαμαιλέων έδειξε να είναι πλησίον μιας λογικοφανούς εξήγησης της καταγωγής. Ο χαμαιλέοντας είναι μικρόσωμο ζώο, έξυπνο, μεταμφιέζεται ακαριαίως στην προσπάθειά του να καμουφλαριστεί, να επιβιώσει στον κίνδυνο και με την μεγάλη του γλώσσα να συλλέξει τροφή. Πριν καταλήξουν πειραματιζόμενοι, εν μία νυκτί, συνέλαβαν αρκετούς Κινέζους και στα εργαστήριά τους στο Γκουαντάναμο μελετούσαν επί μακρόν τις στοματικές κοιλότητες, τις γλώσσες και το δέρμα τους. Κράτησαν μια υποσημείωση και προχώρησαν στον Αστερισμό Δίκτυον, ο οποίος είναι αόρατος στην Ελλάδα αν και με βεβαιότητα υπάρχει στο στερέωμα. Ναι μεν όλα τα στοιχεία έδειχναν αυτόν τον Αστερισμό σαν την απώτερη καταγωγή τους, όμως δίκτυα και οργανώσεις στυλ Μαφιόζικων Τριάδων οι Κινέζοι ανέπτυξαν διεθνώς μόνο τα πρόσφατα χρόνια. Ο Αλώπηξ λόγω πονηριάς του ζώου καταχωρήθηκε στις υποσημειώσεις πιθανών τόπων καταγωγής. Ώσπου κατέληξαν σε δύο Αστερισμούς οι οποίοι συγκέντρωναν τα περισσότερα στοιχεία.

Ο ένας είναι ο Βοώτης, ο οποίος παραπέμπει εμφανώς σε ένα ζώο που κυριολεκτικά εργάζεται αγόγγυστα χωρίς ποτέ να ζητήσει ένσημα ή δώρα εορτών, παράγει καθημερινά γάλα σε μεγάλες ποσότητες και όταν το αφεντικό αποφασίσει σφάζεται αδιαμαρτύρητα και γίνεται τροφή. Δηλαδή καμία σχέση με τους φλεγόμενους Γάλλους ή με τους αλλοπαρμένους Έλληνες. Ναι! Ανέκραξαν χαρούμενοι οι ειδικοί της ΝΑΣΑ. Από εκεί μας κατσικώθηκαν οι άτιμοι.

Όμως τελευταία εξέτασαν μια λεπτομέρεια που υποκρύπτεται στο όνομα του Αστερισμού Αντλία. Όπως οι γιγαντιαίες αντλίες του Τέξας ανεβοκατεβαίνουν νυχθημερόν, γονιμοποιώντας τη γη και αντλώντας πετρέλαιο, έτσι και οι μικρότερες αντλίες των αρσενικών Κινέζων κάνουν την ίδια κίνηση συνεχώς, όχι στη γη, αλλά στα αιδοία των τρισευτυχισμένων γυναικών τους. Επί πλέον ο Αστερισμός Αντλία γειτνιάζει με τον Γαλαξία που ονομάζεται Νάνος της Αντλίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
 

αυτόν το μήνα οι εκδότες προτείνουν: