Tέντες

Κολάζ του Θ.Οι.
Κολάζ του Θ.Οι.

Όσοι έχουν σκοπό να αυτοκτονήσουν, επειδή έφτασε η κακιά στιγμή ή σε ξαφνική αναλαμπή απελπισίας ή μετά από σοβαρή μελέτη διαπιστώνοντας τη ματαιότητα του βίου, ξέρουν πως οι τέντες αποτρέπουν τέτοιες πράξεις. Γι’ αυτό εξάλλου υπάρχουν τέντες. Έχουν την ιδιότητα να τεντώνονται προφυλάγοντας από τον θάνατο κάθε είδους αυτόχειρα, όταν πηδά από το μπαλκόνι, αφήνοντας τη μπαλκονόπορτα ανοιχτή, αφού δεν πρόκειται να επιστρέψει να την κλείσει. Προσγειώνεται στην τέντα και, γλιστρώντας απαλά έως την επιφάνεια του εδάφους, σπεύδει να παραγγείλει τον καφέ του στο καφενείο, που σκιάζει η τέντα χωρίς να το σκιάζει ο θάνατος. Σχετικό περιστατικό αναφέρεται μαζί με άλλες συμβουλές για το πώς περπατά η νύχτα.
Συνεπώς, είναι λογικό, για όποιον βιάζεται να πιεί τον καφέ του στο καφενείο, να μην κατεβαίνει από τις σκάλες, να μη χρησιμοποιεί ανελκυστήρα, αλλά να επιλέγει τη συντομότερη οδό, που εν προκειμένω δεν πρόκειται για την ευθεία, εφόσον μεσολαβεί αργό ασανσέρ. Αυτός είναι ο δρόμος, που υπό σκιάν διαβάζεται σε καφέ φλυτζάνι, όπως άλλωστε ήταν γνωστό στον Πλάτωνα, που δεν περίμενε πού είχε ταφεί να το μάθει από Ιταλούς αρχαιολόγους, οι οποίοι δυσανάγνωστο εσπρέσο προτιμούν.
Επειδή όμως, όπως όλοι γνωρίζουν, η ζωή δεν είναι μόνον καφές, οι τέντες διατηρούν διπλή υπόσταση. Διασώζουν αυτόν που πέφτει, αλλά και τον διερχόμενο, πάνω στον οποίο θα έπεφτε, επ’ ωφελεία και των δύο πλευρών, πιπτόντων και ορθίων, δίλημμα στο οποίο σκόνταφταν κατά τους περιπάτους τους οι Αριστοτελικοί. Το δισυπόστατο των πτώσεων εν ολίγοις παραμένει ακόμη και όταν οι πτώσεις έχουν καταργηθεί, όπως συμβαίνει στη σύγχρονη δημοσιογραφία όχι μόνο με τη δοτική και την κλητική, αλλά επίσης τη γενική και την αιτιατική. Εν πάση περιπτώσει, κάθε διαβάτης που σέβεται το βήμα του περνά κάτω από τις τέντες, προφυλάσσοντας σαρκίο και πνεύμα από τον ήλιο, τη βροχή, τις κουτσουλιές και τους αυτόχειρες.
Ερευνητές επισημαίνουν ότι οι τεντωμένοι αυτόχειρες, που σε τέντες ρίχνονται απλώνοντας χέρι, διαφέρουν από τους μη απλωμένους, που αποφεύγοντας τις απλωτές στη θάλασσα πέφτουν για να πεθάνουν, αφού βγάλουν τα παπούτσια τους πριν από τη μοιραία βουτιά. Παρατηρείται επίσης οι επί τέντας πίπτοντες να της την πέφτουν ποδεμένοι ή ξυπόλητοι, ντυμένοι ή γυμνοί, συχνά ημίγυμνοι με το σώβρακο, τη σκελέα ή την κυλόττα, με γραβάτα λυτή στο κολάρο, χωρίς σουτιέν, με τιράντες συγκρατώντας το παντελόνι τους, αν το φορούν.
Η ενδυματολογική ποικιλία διευκολύνει τα δελτία ειδήσεων, που ανταγωνίζονται για την αναγγελία του απευκταίου επενδύοντας σε τίτλους.

― Θρίλερ: έπεσε μπρούμυτα στο κενό και βρέθηκε ανάσκελα στο έδαφος
― Μοιραία πτώση: δεν είδε το νερό, χάρη στο οποίο σώθηκε, ο αποτυχών αυτόχειρας
― Οικογενειακή τραγωδία: δεν είχε οικογένεια να αφήσει σημείωμα ο απερχόμενος
― Αποκλείεται: δεν ντυνόταν έτσι, δήλωσε για τον αυτόχειρα η σύντροφός του

Σύμφωνα με επιστημονικούς συνεργάτες ενώσεων, συλλόγων και συνεταιρισμών τεντοποιών, η ποικιλία επεκτείνεται στις επιλογές σημείου κατάληξης και βατήρα, που περιλαμβάνουν ταράτσα, ρετιρέ, πεζούλι φωταγωγού, κολόνα της ΔΕΗ, κολόνα του σπιτιού, διαφημιστική πινακίδα, αερόπλοιο, πλοίο, ταχύπλοο, κρουαζιερόπλοιο, βάρκα, υπερυψωμένο πεζοδρόμιο, παγκάκι, τοιχίο, προβλήτα, βουνά και λαγκάδια, αρχαιολογικούς χώρους.

Αν έχεις ρέντα, τι τη θες την τέντα, ρωτούν οι χαλαροί παίκτες


Π Ρ Ο Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Ω Σ


Τρέχοντας επιτόπου / Δράχου Χούδρα - Χάρτης (hartismag.gr)
Παράπονα που μας περιήλθαν / Δράχου Χούδρα - Χάρτης (hartismag.gr)
https://www.hartismag.gr/hartis-46/stigmata/pws-perpata-i-nykhta-simvoiles
Ατυχή συμβάντα και θεραπείες / Δράχου Χούδρα - Χάρτης (hartismag.gr)
Oρθώς: ενός λεπτού σιγή / Δράχου Χούδρα - Χάρτης (hartismag.gr)
Εγκιβωτισμοί (από Κιβωτό σε Κιβωτό) / Δράχου Χούδρα - Χάρτης (hartismag.gr)
Μη φάτε πόρτα, εκτός αν επιμένετε / Δράχου Χούδρα - Χάρτης (hartismag.gr)
Κόρνα είναι και κορνάρει / Δράχου Χούδρα - Χάρτης (hartismag.gr)
Α, καπέλα / Δράχου Χούδρα - Χάρτης (hartismag.gr)
Πίτουρα & κότες / Δράχου Χούδρα - Χάρτης (hartismag.gr)
Παπαγαλία / Δράχου Χούδρα - Χάρτης (hartismag.gr)
Το τζατζίκι / Δράχου Χούδρα - Χάρτης (hartismag.gr)
Ταμείον / Δράχου Χούδρα - Χάρτης (hartismag.gr)
https://www.hartismag.gr/hartis-58/zwologikos-khpos/tarandoi
Φτου x 3 / Δράχου Χούδρα - Χάρτης (hartismag.gr)
Παχύς / Δράχου Χούδρα - Χάρτης (hartismag.gr)
Πίτουρα / Δράχου Χούδρα - Χάρτης (hartismag.gr)
https://www.hartismag.gr/hartis-62/pyxides/papoytsia-kai-swvraka
https://www.hartismag.gr/hartis-64/klimakes/matia
https://www.hartismag.gr/harti...

 

αυτόν το μήνα οι εκδότες προτείνουν: