Ουρές: Ο ανταγωνισμός ευνοεί πάντα την καραβίδα

Ουρές:  Ο ανταγωνισμός ευνοεί πάντα την καραβίδα


Έχω υπερβολικά πολλές φαντασιώσεις για να είμαι μια απλή νοικοκυρά.
Υποθέτω ότι εγώ η ίδια είμαι μια φαντασίωση.
ΜΑΙΡΥΛΙΝ ΜΟΝΡΟΟΥ


Η καραβίδα είναι ντροπαλή σαν κορίτσι του κατηχητικού και ακόλαστη σαν έμπειρη πορνοστάρ.
Την ημέρα κρύβεται κάτω από τις πέτρες του ποταμού, κάτω από τις πονηρές σκέψεις μας, χώνεται μέσα στην υδρόβια βλάστηση, στις ρίζες των παραποτάμιων δένδρων και από εκεί παραμονεύει, παίρνοντας όλα τα μέτρα για να μη γίνει αντιληπτή. Επιφυλακτική, κυρίως, με τον άνθρωπο, τον ανήλεο θηρευτή της, αν και λένε, ότι η καραβίδα ήταν το μοναδικό όν που ακολούθησε τον Ορφέα όταν εκείνος κατέβηκε στον κάτω κόσμο για να συναντήσει την Ευριδίκη. Την έτρωγε, λένε, η περιέργεια να δει την Ευρυδίκη, να δει τη γυναίκα που ενέπνευσε τέτοιο μεγαλειώδες και ασίγαστο πάθος. Η καραβίδα, πάντως, αφού αντίκρισε την Ευρυδίκη από κοντά, απογοητεύθηκε, την περίμενε πολύ πιο όμορφη κι ελκυστική.
Με περίσσια πια αυτοπεποίθηση για τη δική της ομορφιά, αναρριχήθηκε, η νάρκισση, στον πάνω κόσμο κι άρχισε την ακόλαστη νυχτερινή ζωή, προκαλώντας θύελλα σχολίων μεταξύ των άλλων έμβιων όντων, ακόμη και των ανθρώπων. Είναι το μόνο υδρόβιο που καταφέρνει να ερωτοτροπεί και ανάσκελα και στα τέσσερα και μάλιστα, ζευγαρώνει για πάνω από τρεις μήνες συνεχώς. Ξαπλώνει ανάσκελα μέσα στην απαλή ροή του ποταμού, εκεί που το οξυγόνο είναι μεγαλύτερο από 7ppm και ο πυθμένας είναι μαλακός σαν αναπαυτικό στρώμα, έπειτα, γυρνά στα τέσσερα, με ευκολία και χάρη, απολαμβάνοντας τις ερωτικές φαντασιώσεις της απτόητη, άνετη και, κυρίως, παντελώς ελεύθερη από τις προκαταλήψεις και τις συνήθειες των άλλων ζώων του πλανήτη.
Η μεγάλη της αυτοπεποίθηση δεν έχει όρια, αφού μόνη της αναλαμβάνει να κρατήσει ακόμη και τα γονιμοποιημένα αυγά εννέα μήνες κάτω από το σώμα της, προφυλαγμένα κατάλληλα μέχρι να εκκολαφθούν. Ο χρόνος αυτός, της επώασης των αυγών της, παλαιότερα ήταν μικρότερος, το πολύ έξι μήνες, αλλά από τότε που επέστρεψε από τον κάτω κόσμο και αναγνώρισε τη γοητευτική της ύπαρξη ως μοναδική και αδιαμφισβήτητη, ο χρόνος επώασης των αυγών της έγινε εννέα μήνες, με στόχο να ανταγωνιστεί στα ίσια τον άνθρωπο.
Από τον ανταγωνισμό αυτό κερδισμένη φαίνεται ότι βγήκε η καραβίδα και αποτέλεσε πηγή αστείρευτης έμπνευσης για ζωγράφους, συγγραφείς, μουσικούς, σχεδιαστές ρούχων, κατασκευαστές οικιακών και άλλων συσκευών, ακόμη και ποδοσφαιρικές ομάδες την τύπωσαν στις φανέλες τους.   Πέρα από αυτά, η καραβίδα ενέπνευσε και την ερωτική ζωή των ανθρώπων, είναι γνωστά τα πάρτυ καραβίδας, πάρτυ όπου οι καλεσμένοι εκδύονται τα βάρη που κουβαλούν, όπως οι καραβίδες τον εξωσκελετό τους και επιδίδονται σε ερωτικά όργια παρόμοια και ακόμη τολμηρότερα από αυτά των Ρωμαίων, ενώ η σταδιοδρομία της (αυτής και άλλων ειδών της υπεροικογένειας των αστακοειδών) στη σεξοβιομηχανία είναι αξιοθαύμαστη, καθώς συμμετέχει σε δεκάδες ταινίες πορνό, όπου κατέχει πρωταγωνιστικούς ρόλους. Αθέμιτος ανταγωνισμός; Ίσως. Αυτή, πάντως, με χαλαρή διάθεση τα κάνει όλα κι αν είχε φωνή, θα μπορούσε να δηλώσει: Ο καθείς με τα προσόντα του…

ΑΛΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
 

αυτόν το μήνα οι εκδότες προτείνουν: