7+1 υποείδη μικροπαραγόντων της οικογένειας των «Aκανθωδών ηλιθίων»

7+1 υποείδη μικροπαραγόντων της οικογένειας των «Aκανθωδών ηλιθίων»

Όλα τα γνωστά υποείδη μικροπαραγόντων, της οικογένειας των ακανθωδών ηλιθίων που ενδημούν στον τόπο μας, διαθέτουν πανομοιότυπο μηχανισμό κληρονομικότητας της πληθωρικής ηλιθιότητας. Με δυσκολία λοιπόν και κίνδυνο λάθους διακρίνουμε τα εξής:

Politicus stupido: Έχει ευρεία γεωγραφική εξάπλωση, είναι ξερικό υποείδος, επιθετικό, πολλάκις αμόρφωτο, χειριστικό, τεμπέλικο, ισχυρογνώμον, ρατσιστικό, ενίοτε με δολοφονικά ένστικτα και τάσεις προδοσίας, επίμονο, συνήθως αφυδατωμένο για μεγάλες χρονικές περιόδους. Σε εκλογικές όμως περιόδους (που εξομοιώνονται με τις περιόδους ανάπτυξής του) καλύπτεται από σιχαμερή γλίτσα και επιδίδεται σε ανατριχιαστικές πράξεις υποτέλειας και σαδομαζοχιστικών προκλήσεων. Μηχανογραφεί ανενδοίαστα, ακόμη και εκεί που δε χρειάζεται. Μερικά γέρικα ζώα αυτού του υποείδους σταδιακά μεταμορφώνονται σε αγάλματα και αποτελούν χώρο προσκυνήματος των νεότερων.
Iatroforos egoistikus: Διαβιεί σε χώρους παροχής υγείας, είναι πάλλευκο υποείδος, άκαμπτο, λιγομίλητο, ευθυτενές αν και παχύσαρκο, δυσκίνητο, μοναχικό, αντικοινωνικό, ιδιαιτέρως φιλοχρήματο, ευέξαπτο και νάρκισσο. Μισεί και τους προϊσταμένους και τους υφισταμένους του, ανταγωνίζεται σκληρά τους συναδέλφους του, αγαπάει τη δημοσιότητα και την προβολή. Πολλά άτομα αυτού του υποείδους μικροπαράγοντα μεταλλάσσονται σε Politicus stupinto ή σε Profesorus oikositus
Profesorus oikositus: Διαβιεί αποκλειστικά εντός των χώρων εκπαίδευσης, οικόσιτο υποείδος μικροπαράγοντα, ζηλόφθονο, αντικοινωνικό, απεριποίητο, πονηρό, ευέλικτο, τρέφεται αποκλειστικά από τα απομεινάρια των μηχανογραφιών του, παρεμβατικό, κομπλεξικό, ανικανοποίητο, επιρρεπές στο ψέμα, τη ραδιουργία, το μιμητισμό και την αντιγραφή. Εύκολα τα άτομα αυτού του υποείδους σκοτώνονται μεταξύ τους για να διασφαλίσουν το μεγαλύτερο κομμάτι βλακείας που μοιράζεται από τους παλιότερους Profesorus oikositus και Politicus stupido.
Koultourius asexulus: Διαβιεί σε χώρους γραμμάτων και τεχνών, είναι από τα πιο επικίνδυνα υποείδη, φέρει ισχυρό δηλητήριο, δε σκοτώνει αλλά ναρκώνει όποιον αγγίζει, είναι φλύαρο ή λιγομίλητο ανάλογα των περιστάσεων, νιώθει μόνιμα αδικημένο, χαρακτηριστικά εξωστρεφές, γλοιώδες, ματαιόδοξο, ακούει μόνο την ηχώ της φωνής του, επιδειξιομανές, αρρωσταίνει εύκολα από θανάσιμη ζήλεια και ανεξέλεγκτο ναρκισσισμό, εκδικητικό, αντιλαμβάνεται την ηλιθιότητά του αλλά θεωρεί ότι είναι πιο ξύπνιο από τα υπόλοιπα ηλίθια άτομα του υποείδους.

Idioticus psevdesticus: Έχει ευρεία γεωγραφική εξάπλωση και στη στεριά και στα τουριστικά νησιά του Αιγαίου, διαβιεί σε χώρους επιχειρήσεων ή παροχής υπηρεσιών, είναι το πιο αστείο υποείδος, τραγικά επιδειξιομανές, σπάταλο μέχρι βαριάς πενίας, γελοίο, νυκτόβιο, αμόρφωτο, συνήθως καταθλιπτικό, ρέπει στην τοκογλυφία, μιμητικό, του αρέσουν οι εξυπνάδες, οι αερολογίες και οι συναναστροφές με μεγαλοπαράγοντες, φιλάρεσκο, άπιστο, πολύ συχνά μεταλλάσσεται σε Politicus stupido και αμέσως το μετανιώνει.
Papadarius sihamenus: Διαβιεί σε χώρους λατρείας και νεκροταφεία, μαύρο, αποκρουστικό υποείδος, παχύσαρκο, τεμπέλικο, σερνάμενο, διεστραμμένο, βρώμικο, του αρέσει να χώνει τη μύτη του παντού. Τα γέρικα άτομα του υποείδους, με την υποστήριξη των νεότερων και ατόμων του υποείδους Politicus stupido, συμμετέχουν σε παρακρατικές οργανώσεις που εξυπηρετούν καταπιεστικές εξουσίες των μεγαλοπαραγόντων.
Dimosius kripsinius grafiokratikus: Διαβιεί σε χώρους δημοσίου συμφέροντος, το πιο χαζό και αιμοβόρικο ζώο της οικογενείας, οικόσιτο είδος επιπέδου οικοσιτισμού κότας, εκτός του κοτετσιού εξαερώνεται ή μετασχηματίζεται σε σχάρα ακαθάρτων, εκδικητικό, σοβαροφανές, πλαδαρό, μεγαλομανές, προκλητικό, τεμπέλικο του κερατά, τρέφεται αποκλειστικά από τα βάσανα των ανθρώπων.
Ioannis paschus paschus: Ενοχλητικό, μοναχικό υποείδος, παρερμηνεύει τα πάντα, νάρκισσο, στήνει ενέδρες στον ίδιο τον εαυτό του, μόνιμα απαιτητικό, σχολιάζει αρνητικά τα πάντα, αγενές, υπεροπτικό, άσπλαχνο, αηδιαστικό…. Ζει μέσα μου.

ΑΛΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
 

αυτόν το μήνα οι εκδότες προτείνουν: