90 δευτερόλεπτα: Έρχεται η άνοιξη - 2

Κά­θε μή­να, σας προ­τεί­νου­με έναν τρό­πο για να δια­σχί­σε­τε 90΄΄ της ζω­ής σας. Τι ψυ­χή έχουν;

Τα προκαταρκτικά

90 δευτερόλεπτα: Έρχεται η άνοιξη - 2

Τέσσερα λεπτά της ώρας. Τόση ώρα χρειάζεται και για να καλοβράσεις ένα αυγό. Για να δεις πέντε διαφημίσεις στην τηλεόραση. Για να ακούσεις ένα τραγούδι. Για να κατασκευαστούν 240 νέα αυτοκίνητα. Για να εμφανιστούν 240 νέα blogs στο διαδίκτυο. Για να τελεστούν 240.000 συνουσίες γήινων στον πλανήτη. Για να γεννηθούν χίλιοι εκατό νέοι γήινοι. Για να πεθάνουν τετρακόσιοι παλιοί. Για να ερωτευτεί ένας άνθρωπος.

Ενενήντα δευτερόλεπτα της ώρας. Τόση ώρα χρειάζεται, και πάλι, για να ερωτευτεί ένας άνθρωπος.

Όλα τα παραπάνω επιστημονικά και στατιστικά δεδομένα είναι απολύτως ακριβή και τεκμηριωμένα. Τούτη εδώ η σελίδα ομιλεί πάντα με ατράνταχτα στοιχεία, διότι λατρεύει την επιστημονική τεκμηρίωση.

Έρευνες, έρευνες, κι άλλες έρευνες, έχουν αποδείξει πως ο χρόνος που χρειάζεται για να καταλάβουμε εάν ένας άλλος γήινος μάς ενδιαφέρει ερωτικά, κυμαίνεται από 90 δευτερόλεπτα μέχρι 4 λεπτά. Τόσην ώρα χρειάζεται για να πυροδοτηθούν, ή να κάτσουν στ' αυγά τους η τεστοστερόνη, τα οιστρογόνα, οι φερομόνες, η αδρεναλίνη, η σεροτονίνη, η φενυλεθυλαμίνη και οι λοιπές ερωτιάρες λαγνοκίνητες ορμόνες και νευροδιαβιβαστές, όλες τους πρωτοξάδελφα των αμφεταμινών. Πρόκειται για ουσίες οι οποίες ειδικά την Άνοιξη εκλύονται με το λίτρο μέσα μας.

Και τώρα, δράση 90′′

Παρατηρείστε επί ενενήντα δευτερόλεπτα έναν άνθρωπο τη στιγμή που παθαίνει κεραυνοβόλο έρωτα. Μπορείτε να είστε εσείς αυτός, μέσα σε έναν καθρέφτη.
Λοιπόν, από τον μεσεγκέφαλό του εκλύεται τώρα άφθονη ντοπαμίνη. Ο υποθάλαμος του εγκεφάλου του αρχίζει να δίνει εντολή στο σώμα για να ξεκινήσει η ειδική τελετουργία προσέγγισης του ερωτικού στόχου. Το μενού της τελετουργίας προσέγγισης περιλαμβάνει τις εξής μεταβολές στο σώμα και την όψη του ανθρώπου μας.
Πρώτον: οι κόρες των ματιών διαστέλλονται και το βλέμμα γίνεται υπνωτικό.
Δεύτερον: η καρδιά του αντλεί περισσότερο αίμα και το πρόσωπο γίνεται ρόδινο.
Τρίτον: Ελαφρύς ιδρώτας καλύπτει το δέρμα του και το κάνει να δείχνει λαμπερό.
Τέταρτον: Οι φερομόνες, δηλαδή οι ερωτικές ορμόνες, αρχίζουν να εκλύονται στο περιβάλλον για να διαλαλήσουν τα νέα παντού. Δηλαδή, ελάτε κόσμε να με ερωτευτείτε. Ανοίξαμε και σας περιμένουμε. Ανακαινισμένοι. Υπό νέα διεύθυνση.

Τέλος χρόνου.

Αμέσως μετά

Επιμύθιο εκτενές: Γονείς, να αφήνετε τα παιδιά σας να ερωτεύονται ελεύθερα. Αφήστε τον πόθο, τον έρωτα, τους νευροδιαβιβαστές και τις ορμόνες να κάνουν τη δουλειά τους όπως ξέρουν. Μην μπλέκεστε στα πόδια τους. Και μην προσπαθείτε να καλοπαντρέψετε τα παιδούδια σας με εκείνο το ταίρι που φαίνεται μονάχα σε εσάς ταιριαστό. Τα χρόνια άλλαξαν, δεν συμφέρει πια να θέλετε σώνει και καλά ο γαμπρός ή νύφη που θα βάλετε στο σπιτικό σας να είναι μαιευτήρας, δικηγόρος, λέκτορας ή μυθιστοριογράφος. Με μεροκάματα πείνας ζούνε πια κι αυτοί. Κοιτάξτε γύρω σας. Με δανεικά κοστούμια πάνε και παντρεύονται όλοι αυτοί οι σπουδαγμένοι με τα πιεϊτζντί τους. Χώρια που μπορεί το παιδί σας να τραβάει αλλού η όρεξή του. Θυμάστε τι έπαθε η κόρη του δημοτικού άσματος; «Ο άντρας όπου μ’ έδωκες εμένα δεν μ’ αρέσει / μάνα μ’ είναι γραμματικός, είναι γραμματισμένος. / Μαράζιασ’ η καρδούλα μου ’πο τους γραμματισμένους / που περπατούν και μουρμουρούν και σιγουριά δεν έχουν. / Τη νύχτα πιάνουν το χαρτί, ταχιά πιάνουν την πένα. / Δεν θέλω γω γραμματικό κι ούτε γραμματισμένο / θέλω κλεφτοπαλίκαρο, κι ας είν’ και λερωμένο

ΑΛΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
 

αυτόν το μήνα οι εκδότες προτείνουν: