Επιστολές ή περί άλλα...

Επιστολές ή περί άλλα...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ
κ.
ΒΕΡΑ ΜΠΑΪΝΤΕΡ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ
ΣΤΙΒΕΝ ΣΠΙΛΜΠΕΡΓΚ

Δευτέρα 26 Ιουλίου 1982

Αγαπητέ κ. Σπίλμπεργκ

Είμαι μια γριούλα 73½ χρονών και πήγα να δω την ταινία σας Ε.Τ. Μού άρεσε πολύ η ταινία, αλλά όταν πατήσατε το «κουμπί των δακρύων» μου, έχασα τους δύο φακούς επαφής μου που πρέπει να φοράω μετά από την εγχείριση καταρράκτη. Καθώς κοστίζουν 325 δολάρια ο καθένας, σκέφτηκα ότι ΙΣΩΣ θα θέλατε να με βοηθήσετε να αγοράσω δύο καινούριους. Α ναί, έπρεπε επίσης να πληρώσω 1,50 δολάριο (εισιτήριο ηλικιωμένου) για να δω την ταινία, αφού όμως δεν «είδα» ολόκληρη την ταινία -- χάθηκε κι αυτό. Θα μου κοστίσει άλλο 1,50 δολάριο για να την ξαναδώ. Έχασα περίπου 20 λεπτά ταινίας από τότε που μου έφυγαν οι φακοί.

Με εκτίμηση

κ. Βέρα Μπάιντερ

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ (Steven Spielberg, 1946-) όταν έλαβε την επιστολή αυτή, για την ταινία του Ε.Τ. (που έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 11/6/1982), ήταν ήδη σκηνοθέτης μεγάλων επιτυχιών, ιδιαίτερα με τις ταινίες του Τα σαγόνια του καρχαρία (1975), Στενές επαφές τρίτου τύπου (1977), Κυνηγοί της χαμένης κιβωτού (1981). Η συνέχεια της καριέρας του, μέχρι τους Fabelmans το 2022, υπήρξε ακόμα πιο εντυπωσιακή, καθώς περιλαβάνει άλλες 27 πασίγνωστες ταινίες που έγιναν μεγάλες εμπορικές επιτυχίες και βραβεύτηκαν με πολλά Όσκαρ.

Για την κ. Βέρα Μπάιντερ (Vera Binder) δεν μπορέσαμε, δυστυχώς, να βρούμε περισσότερες πληροφορίες, ούτε να πληροφορηθούμε αν τελικά έλαβε από τον Σπίλμπεργκ τα 653 δολάρια.

ΑΛΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
 

αυτόν το μήνα οι εκδότες προτείνουν: