F for Fire

F for Fire

Καθάριζαν ο ένας το μήλο του άλλου. Ο Έρωτας είναι sniper, του έλεγε. Ο  Έρωτας είναι η παράταση της παιδικής ηλικίας, της έλεγε. Είχαν βαλθεί να σπάνε, να τσακίζουν, να υπερβαίνουν τα ίδια τους τα ρεκόρ — έντεκα ώρες να κοιτάζονται κατάματα, να τρώνε τη σκόνη τους η Αμπράμοβιτς και ο Ουλάι — τριάντα ώρες άυπνοι, στο μεγάλο κρεβάτι — είκοσι απανωτά Coal Ila — εξήντα επιστολές σε τέσσερις μέρες. Ο Έρωτας είναι μια κόκκινη Alpha Romeo που ελίσσεται στις στενωπούς της άχαρης πραγματικότητας και γκαζώνει τρελά για να φτάσει στην Αδούλωτη Κυψέλη, του έλεγε. Ο Έρωτας είναι στάλες Diplomatico στις γάμπες της αιωνιότητας, της έλεγε. Κι εκείνη του άναβε το τσιγάρο, γελώντας ως την στρατόσφαιρα. Είσαι η Space Odyssey μου και είμαι το Star Treck σου, του έλεγε. Κι αυτός της γέμιζε το ποτήρι, κι αυτή το άδειαζε πιο γρήγορα κι απ᾽ όσο πυροβολεί ο Λούκυ Λουκ, ναι, πιο γρήγορα κι απ᾽ τη σκιά του πυροβολεί ο Λούκυ Λουκ, το ξέρουν κι οι πέτρες. Βλέπω το φιλμ του παρελθόντος σου όλου, του έλεγε, μ᾽ ένα άλικο κοκαλάκι για τα μαλλιά που έχω από την εφηβεία μου σκαλίζω όλα σου τα εγκεφαλικά κύτταρα, τρυπώνω στο λαβύρινθο του νου σου και στήνω την σκακιέρα ενός Amour Fou που θα έκανε ακόμα και τον Αντρέ Μπρετόν να κοκκινήσει. Είμαστε η προμεταμοντέρνα εκδοχή του Εκκλησιαστή, της έλεγε. Ψεύτη, του έλεγε, το ψυχεδελικό Άσμα Ασμάτων, είμαστε. Θα σε φάω, της έλεγε. Σ᾽ έχω φάει, του έλεγε.

Ήταν ο ένας οι πεταλούδες στο όνειρο του άλλου. Τα μάτια σου είναι γαλάζια, αλλά τη νύχτα είναι πιο μπλε απ᾽ όλα τα μπλε του Υβ Κλαιν, τ᾽ αγοράζω, δικά μου τα θέλω για πάντα στην ιδιωτική πινακοθήκη μου. Τα χείλη σου είναι πιο κόκκινα και ταραχώδη απ᾽ τον Εμφύλιο Πόλεμο στην Ισπανία, της έλεγε, τα σκίζω μ᾽ έναν σουγιά, τα βάζω στην κομβιοδόχη μου και τα ζωγραφίζει ο Πικάσο. Είσαι τόσο, μα τόσο σαχλός, του έλεγε, που απορώ γιατί δεν σε έχω ακόμη ξαποστείλει στη Λίμνη της Λήθης. Είσαι τόσο, μα τόσο ανυπέρβλητη, της έλεγε, που απορώ γιατί δεν με έχουν διαμελίσει όλοι οι άντρες του κόσμου. Η γελοιότητά σου χορεύει βαλς εζιτασιόν με την ιδιοφυΐα σου, του έλεγε. Είναι θαύμα το ότι είμαστε ακόμη ζωντανοί, έλα πάλι, της έλεγε. Είμαστε διδακτέα ύλη στην Ακαδημία της Αγάπης, του έλεγε. Ποιος είναι σαχλός τώρα; της έλεγε. Θέλω να ψιθυρίσω στο αυτί σου όλη την Ανθολογία του Μαύρου Χιούμορ, του έλεγε. Και τα Άπαντα του Όσκαρ Ουάιλντ, πλήηηηηζ, της έλεγε. Είσαι όλες οι τεκίλες που ήπιε ο Πρόξενος Τζέφρι Φέρμιν στο Κάτω από το Ηφαίστειο, του έλεγε. Είσαι όλα τα βλέμματα που απλώνει στον Μπόγκι η Μπακώλ σε όλες τις ταινίες τους, της έλεγε. Είσαι το Sein μου, του έλεγε. Είσαι ο Zeit μου, της έλεγε. Νίτρο μου, του έλεγε. Γλυκερίνη μου, της έλεγε. Γέμισέ μου το ποτήρι, αγαπημένε μου, του έλεγε. Άναψέ μου το τσιγάρο, αγαπημένη μου, της έλεγε.

Καθάριζαν ο ένας το μήλο του άλλου. Αργότερα θα ταξιδέψουν στο Παρίσι. Θα σε πάω στο Lapin Agile και θα πιούμε ό,τι και όσο ήπιε ο Ντεμπόρ εκείνη την Τετάρτη, στις 9 Μαΐου του 1962, θα του πει αυτή ένα χάραμα, τον Απρίλιο του 2020. Θα σε πάω στην Pointe du Vert-Galant, όπου η Αλίς σκόρπισε του Γκι τις στάχτες και θα σου χαϊδεύω τα μαλλιά όσες ώρες διαρκεί το Satantango του Μπέλα Ταρ, θα της πει αυτός εκείνο το ίδιο χάραμα. Θα σε πάω στο Shakespeare & Co και, ανάμεσα στα χιλιάδες βιβλία, θα μου πεις αδιαλείπτως ῾῾Σ᾽ αγαπώ᾽᾽ τόσες φορές όσα ήταν τα μέλη της Internationale Situationniste και μετά θα με φιλήσεις κι ύστερα θα το επαναλάβουμε τούτο το τελετουργικό τόσες φορές όσα μερόνυχτα μαίνονταν οι ταραχές του Μάη του 68, θα του πει εκείνη τα μεσάνυχτα της Πρωτομαγιάς του 2020. Θα σε πάω στο Beat Hotel και θα κοιμόμαστε σε διαφορετικό δωμάτιο κάθε βράδυ, θα σμίξουμε σε όλα εκείνα τα δωμάτια όπου έζησαν και έφαγαν και ήπιαν και δημιούργησαν ο Μπάροουζ και ο Γκάιζιν και ο Γκίνσμπεργκ και ο Κόρσο, θα της πει εκείνος τα μεσάνυχτα της Πρωτομαγιάς του 2020. Το βράδυ της 4ης Μαΐου, θα τρυπήσω όλα σου τα ακροδάχτυλα, θα τρυπήσω όλα μου τα ακροδάχτυλα, θα ενώσουμε το αίμα μας, και μετά θα σου πιπιλήσω όλα σου τα ακροδάχτυλα, και μετά θα μου πιπιλήσεις όλα μου τα ακροδάχτυλα τόσες φορές όσες είναι οι σελίδες του Finnegans Wake, θα του πει αυτή, το χάραμα της 2ας Μαΐου του 2020. Το βράδυ της 4ης Μαΐου, θα τρυπήσω όλα σου τα ακροδάχτυλα, θα τρυπήσω όλα μου τα ακροδάχτυλα, θα ενώσουμε το αίμα μας, και μετά θα σου πιπιλήσω όλα σου τα ακροδάχτυλα, και μετά θα μου πιπιλήσεις όλα μου τα ακροδάχτυλα τόσες φορές όσες είναι οι σελίδες του Finnegans Wake, θα της πει αυτός, το χάραμα της 2ας Μαΐου του 2020. Δεν παίζω, είσαι ζαβολιάρης, κλέβεις, θα του πει αυτή. Το παίρνω πίσω, θα της πει αυτός. Τώρα πάει, πρέπει να τιμωρηθείς, για τιμωρία τρίψε μου τώρα αμέσως την πλάτη αφού την αλείψεις με Caol Ila, θα του πει αυτή. Ναι, τώρα αμέσως, La3 μου, θα της πει αυτός.

Ήταν ο ένας οι πεταλούδες στο όνειρο του άλλου. Απειλούσαν ο ένας τον άλλον όλη την ώρα. Αν δεν μ᾽ αγαπήσεις τώρα περισσότερο απ᾽ όσο ο Τζώννυ την Τζίνα, θα πάρω τον σουγιά-πεταλούδα και θα κάνω φέτες την αφίσα του In girum imus nocte et consumimur igni που σου δώρισε η Αλίς. Αν δεν μ᾽ αγαπήσεις τώρα όσο αγαπησε η Αλίς τον Γκι, θα πιω όλα τα φιαλίδα με το Chanel και θα λιποθυμήσω στο στήθος σου. Αν δεν γίνεις πιο ανενδοίαστος απ᾽ τον Βαλμόν, θα δω το Big Slip χωρίς εσένα. Αν δεν γίνεις πιο ασύστολη απ᾽ την ντε Μερτέιγ, θα ρίξω στο τζάκι όλα τα χειρόγραφα του Sublime-F, και θα σε μισήσει η εκδότριά μου.

Όποια όμορφη κοπέλα σε γλυκοκοιτάξει μπροστά μου, θα ανοίξω το πορφυρό τσαντάκι μου, θα βγάλω το spare άρωμα Chanel που έχω πάντα μαζί μου, και θα της το δωρίσω για το καλό της γούστο, γλυκέ μου, του δήλωνε μετά το πέμπτο Bloody Mary. Όποιο όμορφο αγόρι σε γλυκοκοιτάξει μπροστά μου, θα ανοίξω την κασετίνα μου και θα του δωρίσω την Parker 51 μου για να γράψει μ᾽ αυτήν ποιήματα που να εκθειάζουν αυτό που είσαι, γλυκιά μου, της δήλωνε μετά το πέμπτο ιρλανδέζικο. Αν εσύ γλυκοιτάξεις άλλη, θα παίξω τον Ανδαλουσιανό σκύλο με τα μάτια σου, χαρά μου, του έλεγε μετά το έβδομο Cuba Libre. Αν εσύ γλυκοκοιτάξεις άλλον, θα κάνω να σε φιλήσω τόσα δευτερόλεπτα όσα διαρκεί η Liebesnacht, χαρά μου, της έλεγε μετά το έβδομο ουίσκι σάουρ. ῾Ἱιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι !!!!᾽᾽ έκανε μελωδικά εκείνη. ῾῾Ιιιιιιιιιιιιιιιιι !!!᾽᾽ έκανε βραχνά εκείνος.

[ Συνεχίζεται ]


ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ Γιώργου-Ίκαρου Μπαμπασάκη ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ.

ΑΛΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
 

αυτόν το μήνα οι εκδότες προτείνουν: