Mε έκπτωση πάνω από 60% στον χρόνο ανάγνωσης

Mε έκπτωση πάνω από 60% στον χρόνο ανάγνωσηςΚείμενα με έκπτωση

Πρόκειται για ειδική προσφορά με έκπτωση [καθώς το εντός αγκύλης μέρος του κειμένου διαγράφεται, ώστε να μη χρειάζεται να το διαβάσετε όλο]. Πρόκειται για ευκαιρία, ακόμη και αν κανείς δεν διαβάζει, αφού όλοι γράφουν [πριν ατονήσει και αυτό]. Έμπειροι συγγραφείς διαβάζουν μόνον όσα γράφουν οι ίδιοι [όπως διαπιστώνεται όταν μία ανθολογία ή περιοδικό βρεθεί στα χέρια τους, οπότε απλώς κοιτάζουν μήπως περιλαμβάνει συνεργασία τους]. Έμπειροι αναγνώστες διαβάζουν μόνον όσα θεωρούν ότι μπορεί να είχαν γράψει εκείνοι [με αποτέλεσμα υψηλότερη αναγνωσιμότητα, όταν πολλοί έτσι νομίζουν].

Υπάρχουν εντούτοις νεότεροι [με ένα ανόητο Ν στην πλάτη ενώ διασχίζουν διαβάσεις πεζών, που δεν έχουν εγκαταλείψει την πίστη ότι η ολοκληρωμένη ανάγνωση δεν αποτελεί πολυτέλεια]. Οι πολύ ατελείς αυτοί αναγνώστες [διαθέτουν περιέργεια που δεν κάμπτεται από απογοητευτικές εμπλοκές με κείμενα, υποκείμενα και αντικείμενα. Αναζητώντας απολαύσεις και γνώσεις] θεωρούν ότι η απόλαυση είναι μία γνώση που αγνοείται, ενώ η γνώση μια απόλαυση που αποφεύγει την ευχαρίστηση. [Αυτό ισχύει σε κάθε κοινωνία όπου αναπτύσσεται η διαδικασία της πίστωσης για τη διευκόλυνση των συναλλαγών. Η επινόηση των πλαστικών επιτρέπει να εκδοθούν κάρτες για την αγορά πραγμάτων που δεν χρειάζονται με χρήματα που δεν υπάρχουν. Βάση της οικονομίας αποτελεί το εποικοδόμημα, καθώς στα χέρια περπατούν όλοι με το κεφάλι στο πάτωμα.]

Η έκπτωση από τον παράδεισο ενθαρρύνει τον τουρισμό [σε παραδείσιους προορισμούς. Η έκπτωση από τον θρόνο οδηγεί σε πλούσιους γάμους για τους διαδόχους. Η έκπτωση από το οικογενειακό περιβάλλον εκλεπτύνει τις παραδόσεις σε σημείο εξαΰλωσης. Σε μια περίοδο κατάπτωσης των λοιπών επιπτώσεων αναζωογονούνται θερινές και χειμερινές εκπτώσεις, χωρίς να λείπουν άνοιξη και φθινόπωρο, παρά την κατάργηση των εποχών]. Ερευνητικά ινστιτούτα αισθητικής μελετούν περί ποίησης μαλάξεις πέντε οργάνων: μάτι, αφτί, δέρμα, μύτη, γλώσσα.

[Κάθε όργανο αντιστοιχεί σε μία επικράτεια στην τέχνη της αίσθησης.] Η όραση αντικατοπτρίζει [εικαστικές παρεμβάσεις και αζωγράφιστες προεκτάσεις τους, όπως η φωτογραφία και ο κινηματογράφος, που φιλοξενούν] όσα φαίνονται και όσα δεν φαίνονται, οράματα και παροράματα. Η ακοή χωνεύει όσα ακούγονται ή δεν ακούγονται [αποκαθιστώντας τη μουσική οποιασδήποτε ακουστικής εκπομπής]. Στην κίνηση και την ακινησία[που αποτελούν το περιεχόμενο του χορού, των σωματικών και πλαστικών τεχνών και της αρχιτεκτονικής]συμπυκνώνεται η αφή. [Ως υποδομή εξειδικευμένης καλλιτεχνικής δημιουργίας] υπανάπτυκτη παραμένει μόνον η αρχαία τέχνη της όσφρησης [αν και βασική προϋπόθεση της αισθητικής είναι να μυρίζεσαι το νέο στο παλιό και το παλαιότερο στο καινούργιο].

Τέλος, έδρα της γεύσης είναι η γλώσσα [όργανο μαγειρικής που μιλά και λόγου που μαγειρεύει. Στη γλώσσα δοκιμάζονται μεταφυσικά οι πνευματοποιοί που παράγουν τσίπουρα και λοιπά αποστάγματα. Η τέχνη του λόγου συγκροτεί μία αυτοκρατορία που αποκαλείται λογοτεχνία, στην οποία υπάγεται κάθε μορφή λόγου, όσα λέμε και όσα δεν λέμε]. Τμήματα και τομείς της λογοτεχνίας αποτελούν ο διάλογος και η δια λόγου επικοινωνία, ο μονόλογος και οι αναμνήσεις των εκφωνητών, τα πεπραγμένα επιστημονικών συνεδρίων, οι μαρτυρίες, οι θρησκευτικές επικλήσεις, οι ατάκες λογογράφων των πολιτικών, τα ερωτόλογα, τα διαφημιστικά σλόγκαν, οι παρερμηνευμένες μεταφράσεις, οι συνθηματικές κουβέντες μεταξύ μελών συμμοριών, τα σφυρίγματα από μαμάδες-δελφίνια, όπως πρόσφατα ακούστηκαν, που μιλούν μωρουδίστικα στα παιδιά τους στον ωκεανό, όπως και άλλα πολλά.

[Στην τέχνη των αισθήσεων αναδιπλώνεται η καθημερινότητα της υλοποίησής τους. Αυτό ισχύει στις πέντε επικράτειες της τέχνης: στην όραση, την ακοή, την αφή, την όσφρηση και τη γεύση. Οι καλλιτέχνες δεν προηγούνται της εποχής τους. Οι καλλιτέχνες είναι σύγχρονοι, ενώ η εποχή τους καθυστερεί.] Η λογοτεχνία παραμένει μια αυθόρμητη κατάθεση [που απαιτεί ατελείωτη άσκηση, ώστε ο ορμητισμός να φαίνεται αυθόρμητος].

[564 λέξεις, 351 έχουν διαγραφεί, έκπτωση = 62,234 %]
ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι βλαβερές συνέπειες της ανάγνωσης / Γιώργος Χουλιάρας - Χάρτης (hartismag.gr)
Προσωπικός συγγραφέας / Γιώργος Χουλιάρας - Χάρτης (hartismag.gr)
Μη βιάζεσαι, Αργώ / Γιώργος Χουλιάρας - Χάρτης (hartismag.gr)
Αντίο, Μιλάν

ΑΛΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
 

αυτόν το μήνα οι εκδότες προτείνουν: